Forum avocaţi > Drept penal

Intimat, prezent sau nu?

19-02-2019
Vizitator
Buna ziua! Am fost inculpat intr-un proces alaturi de vreo 60 de inculpati. S-a judecat dosarul, s-a dat sentinta, am achitat amenda penala, am facut dovada, acest lucru intamplandu-se in Dec 2018. In Febr 2019 imi trimite avocatul un email ca s-a facut apel si daca am primit vreo citatie si ca sunt in calitate de intimat ca anumiti inculpati au facut apel. Eu nu am primit prin posta nicio citatie, nu vreau sa mai aud de acest dosar, nu ma mai intereseaza, mi-am platit datoria fata de stat. Pana la ora actuala, am verificat pe site-ul curtii de apel galati, au mai avut loc 3 intalniri pe apel, in dec, ian si febr. In cazul meu, este necesar sa-mi angajez iar avocat sa ma reprezinte sau sa ma prezint la judecata apelului? Pot sa-mi vad de viata linistit in continuare? Va multumesc anticipat!
Răspunde
 19-02-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din moment ce nu ati promovat apel, este la latitudinea dvs. sa va angajati avocat sau nu, insa ar fi indicat sa va prezentati personal la termenele de judecata.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-02-2019

Va multumesc pentru raspuns. M-am prezentat 1,5 ani la toate termenele lunare, facand drumul GL - CT (eu fiind din CT iar dosaeul la GL) iar acum chiar nu mai dispun de fonduri, la sf lunii acesteia urmand a pleca din tara la servici. Banuiesc ca se va judeca in lipsa mea, insa inca imi este neclar cum sunt influentat eu din acest apel, neprezentandu-ma. Totusi, nu am dreptul la avocat din oficiu? (avocatul ce m-a reprezentat la procesul pe fond imi vorbeste in dodii si nu am cu cine sa ma inteleg).
Răspunde
 21-02-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In functie de incadrarea juridica a faptei, se dispune asistenta juridica obligatorie ( avocat din oficiu ). Ar fi indicat sa va prezentati la termen pentru a verifica daca s-a dispus sa fiti asistat de un avocat, pentru a lua legatura cu acesta in scopul de a va asigura o aparare eficienta. Solutia din apel va poate afecta in mod pozitiv, daca apelul a fost facut de catre inculpati si se admite, in sensul schimbarii incadrarilor juridice, al dimunuarii pedepselor etc. si in mod negativ daca a fost promovat de Ministerul Public si va fi admis, in sensul majorarii pedepselor.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.