Buna ziua, de cativa ani intampin probleme cu un vecin (de fapt sunt trei frati) care au o gradina in vecinatatea locuintei mele unde si-au construit o filigorie, anexe(fara nici o autorizatie de constructie) si organizeaza frecvent "petreceri" (de fapt e vorba doar de bautura pana nu se mai tin pe picioare). In timpul acestor asa zise petreceri care tin si pana dimineata la ora 6:00, urla, adreseaza injurii, limbaj trivial si chiar amenintari cu moartea. Am chemat politia locala au primit doua amenzi si acum nu mai trec petrecerile de ora 22:00, am facut o plangere penala pentru amenintare si tuluburarea linistii si ordinii publice la care am atasat inregistrari audio si transcrieri pt. aceste inregistrari(eram sigur ca nu o sa asculte nimeni inregistrariele si am avut dreptate) surprinse de o camera de supraveghere de la mine din curte.(doar audio, video nu pt. ca este indreptata la mine in curte, cum e si normal de altfel). Am fost chemat la politie unde am fost sfatuit sa renunt la plangerea penala pt. ca oricum nu poate recomanda trimiterea in judecata pt. asa ceva, avand in vedere ca amenintarea nu a fost facuta in mod direct in fata si doar strigata peste gard la un pahar de bautura care se pare ca e o circumstanta atenuanta in ochii politistului. M-a asigurat ca ii chema la politie pt. o declaratie, moment in care o sa-i convinga sa renunte la genul acesta de comportament si nu este necesara plangerea penala. Am renuntat la plangerea penala ei au recunoscut in scris tot ce am sustinut eu, au promis ca nu mai fac iar acum au luat-o de la capat. Am sunat politistul sa-i amintesc ca promisiunea lui nu s-a concretizat decat pe, perioada de iarna (e greu sa bei iarna in filigorie )sica respectivii au reluat amenintarile. Mi-a spus nu are ce sa le faca ca doar nu poate sa-i aresteze acum pt. asa ceva si eu fac un fel spionaj ca ma folosesc de inregistrarile de pe sistemul de supraveghere. Ce solutii am in aceasta situatie ? Chiar nu este amenintare daca nu ti-o spune drept in fata si tu nu esti inconjurat de min. trei martori credibili? Multumesc. PS: solutia sa plec din Romania e luata in calcul deja |
|