Forum avocaţi > Drept penal

Comisie rogatorie martor

07-03-2019
Vizitator
Buna ziua,
sunt din Sibiu si as dori sa va intreb daca exista vreo sansa sa fiu audiat in localitatea de domiciliu intr-un proces care se desfasoara la Bistrita.
Mentionez ca am lucrat pana in 2013 la o firma de distributie avand functia de director economic. La acea firma am dat o declaratie in anul 2007 in urma unui control incrucisat cu privire la existenta unor facturi false emise de unii (nu stiam cine) in numele firmei la care lucram la acea data cum ca am fi vandut niste utilaje.
Se pare ca de prin 2012 au o lista de inculpati (grup infractional organizat) si m-am trezit in 2016 cu o citatie sa ma prezint la bistrita.
M-am prezentat, m-au intrebat daca mentin declaratia facuta in 2007 si asta a fost.. (mentionez ca aflasem ca au fost vreo 40 martori atunci..)
In 20 februarie 2019 vine din nou o citatie in acelasi dosar sa fiu audiat din nou.
Frustarea pe care o am are 2 cauze: 1. eu nu mai lucrez din 2013 la acea firma
2. e o distanta enorma si sunt niste costuri pe care nimeni nu le deconteaza si chiar daca ar deconta ceva..ar deconta un minim probabil dupa inchiderea procesului.
Rugamintea la dumneavoastra este , daca se poate, sa ma ajutati, in sensul daca exista vreo posibilitate sa cer sa fiu audiat ca martor aici la sibiu.
Mi se pare mai simplu mai firesc mai natural...
Credeti ca am vreo sansa? (daca trebuie sa demonstrez ca nu am venituri, nu prea cred ca am vreo sansa)
Va multumesc
Cu stima
Daniel Nicula
Răspunde
 07-03-2019
Vizitator
Puteti incerca sa faceti o cerere pe care sa o adresati instantei de judecata in sensul audierii dvs prin comisie rogatorie pentru motivele pe care le-ati precizat si mai sus, dar potrivit art. 200 CPP, reiese ca doar instanta respectiv organul de urmarire penala se poate adresa altor autoritati in vederea efectuarii actelor prin comisie rogatorie.

De asemenea, trebuie sa aveti in vedere faptul ca, cheltuielile martorului se deconteaza integral + se acorda si salariul pentru zilele in care ati lipsit efectiv de la locul de munca in vederea audierii dvs.

Totusi, cheltuielile trebuie sa le faceti cu mare atentie pentru ca ar putea fi cenzurate de instanta. E una sa te cazezi la un hotel de 5 stele si e alta poveste cand va cazati la o pensiune pentru 2-3 zile. Aceste cheltuieli nu trebuie sa reprezinte o povara pentru persoana care va cadea in pretentii si va fi tinuta sa le acopere.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.