Forum avocaţi > Drept penal

Urgent va rog - Fals intelectual - termen

08-04-2019
Vizitator
Buna ziua,

Va rog frumos sa imi spuneti pentru infractiunea de fals intelectual (fals in inscrisuri de catre un functionar al Primariei) - de cand incepe sa curga termenul de prescriptie?

Acest functionar a falsificat un act dar eu nu am avut cunostinta pana recent de acest lucru. Care este data de la care incepe sa curga termenul de prescriptie in acest caz?

Va rog mult, ajutati-ma.
Răspunde
 08-04-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Va referiti la termenul in care puteti formula plangere penala sau in care intervine prescriptia raspunderii penale? Pentru formularea unei plangeri, termenul este de 90 de zile de la data comiterii intractiunii sau de la data la care ati aflat despre comiterea infractiunii, iar in cazul acestei infractiuni, termenul de prescriptie a raspunderii penale este de 5 ani si de regula acest termen incepe sa curga de la data savarsirii faptei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-04-2019
Vizitator
Av. Bratulescu Adela a scris pe 08-04-2019:
Va referiti la termenul in care puteti formula plangere penala sau in care intervine prescriptia raspunderii penale? Pentru formularea unei plangeri, termenul este de 90 de zile de la data comiterii intractiunii sau de la data la care ati aflat despre comiterea infractiunii, iar in cazul acestei infractiuni, termenul de prescriptie a raspunderii penale este de 5 ani si de regula acest termen incepe sa curga de la data savarsirii faptei.

Doamna avocat, eu am aflat in ianuarie 2018 despre ilegalitatea comisa la Primarie (inlaturarea de pe titlu de proprietate a tatalui meu - pt un teren). Am facut plangere la politie imediat in februarie 2018 si am solicitat la OCPI informatii, dar au raspuns ca nu mai am calitatea necesara pt ca tatal meu a fost sters de pe titlu si pastrata doar sora acestuia prin o hotarare ce dateaza din anul 2002. Acum se fac cercetari la Parchet pt fals intelectual.

Eu am aflat intamplator, nelocuind in localitatea in care se afla terenul, am fost sa ma interesez de impozite. Se poate astfel lua in calcul momentul in care am aflat (ianuarie 2018) si nu cel al modificarii ilegale (2002) ? Pt ca nu aveam cum sa aflu, nimeni nu m-a informat despre modificare actului, de altfel eu avand calitatea de mostenitor al tatalui meu. Se mai poate face ceva in ce priveste raspunderea penala? Daca nu, pot actiona prin dosar civil in care sa solicit pretentii pt furtul terenului ?

Va multumesc anticipat.
Răspunde
 10-04-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Asteptati rezultatul cercetarilor penale care se efectueaza in cauza si ulterior, in functie de acesta, vedeti ce cai legale aveti la dispozitie pentru solutionarea spetei dvs.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.