Forum avocaţi > Drept penal

Art 335,2) permis suspendat

29-04-2019
Vizitator
Buna ziua.
in toamna trecuta am luat categoria A2. Am achizitionat o motocicleta avand 37kw, eu nestiind ca nu e in regula sa o conduc (limita fiind 35kw). Am aflat ulterior si am adus o la bucuresti pt a o limita. Eu fiind si student in Bucuresti. Acum 2 saptamani am cumparat un kit de limitare al puterii si l am montat la United Motors, care sustineau ca sunt autorizati rar pt a face aceasta operatie. Apoi am hotarat ca ma duc saptamana trecuta la rar cu motocicleta si actele pt a mi schimba talonul si omologa limitarea. Pana sa ajung la rar am fost oprit de politie si mi s a deschis dosar penal pentru conducere vehicul fara drept. (cum am spus..motocicleta era de categoria A si eu aveam A2.) Am dovada ca am montat kitul. A2a zi dupa ce am fost la politie am fost la rar pt omologare si acolo am aflat ca cei care mi au limitat motocicleta nu sunt de fapt autorizati sa faca aceasta manopera si m au mintit. A mai venit o problema..nici actele kitului de limitare nu erau in regula pentru ca le am comandat din Anglia si cei de acolo cum sunt cu brexitul..mi au trimis acte care nu sunt in regula in UE (asta am inteles de la singurul service din Romania..din Cluj care s au informat pentru mine)
politistii mi au spus ca dosarul se va trimite la parchet apoi dupa 2 saptamani trebuie sa ma duc la brigada rutiera si sa ma informez ce politist se ocupa de dosarul meu si sa tin legatura cu el.
mai e o problema.
in 2015 septembrie eu am avut un dosar deschis pt violenta care s a terminat cu impacare.
motocicleta este pe numele tatalui meu care este pompier si un dosar penal il poate lasa fara loc de munca.
sunt foarte constient ca am gresit.
ce e de facut ? la ce sa ma astept ? cat credeti ca va dura ? Va multumesc anticipat!
Răspunde
 02-05-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Vi s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul fara a poseda permis, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda (art 335 alin. 2 NCP). Sfatul meu este sa solicitati incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei, in etapa urmaririi penale, pentru a obtine o pedeapsa cat mai favorabila. Durata urmaririi penale in cazul infractiunilor rutiere variaza, insa de regula aceasta depaseste un an.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-07-2019
Vizitator
In dosar..dupa ce a venit de la procuror am inteles ca sunt trecut ca si Martor, ce inseamna asta ? Multumesc
Răspunde
 20-07-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Momentan nu s-a pus in miscare actiunea penala si nu vi s-a schimbat calitatea din martor in suspect, iar ulterior in inculpat. Urmeaza ca organele de cercetare penala sa efectueze aceste demersuri.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.