Forum avocaţi > Drept penal

Lipsa raspuns consultare dosar parchet

01-05-2019
Vizitator
Buna ziua,

De peste 3 luni de zile fac solicitari (personal la Parchet si pe mailul Parchetului) pentru comunicarea stadiului cercetarilor in cadrul unui dosar penal pt fals intelectual (eu am calitatea de persoana vatamata) si pentru consultarea dosarului.

Nu am primit absolut niciun raspuns, desi am insistat, am facut si plangere pt tergiversare la prim procuror. Ce as putea sa mai fac? Mi se pare foarte suspect ca nu se comunica niciun raspuns. Termenul de rapsuns legal este de 30 de zile? Ce sa fac in lipsa acestuia?
Răspunde
 02-05-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Puteti formula o in baza art.488 cod procedura penala, contestatie impotriva tergiversarii urmaririi penale.
contestatia o depuneti la instanta.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-05-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Costache Ion a scris pe 01-05-2019:
Buna ziua,

De peste 3 luni de zile fac solicitari (personal la Parchet si pe mailul Parchetului) pentru comunicarea stadiului cercetarilor in cadrul unui dosar penal pt fals intelectual (eu am calitatea de persoana vatamata) si pentru consultarea dosarului.

Nu am primit absolut niciun raspuns, desi am insistat, am facut si plangere pt tergiversare la prim procuror. Ce as putea sa mai fac? Mi se pare foarte suspect ca nu se comunica niciun raspuns. Termenul de rapsuns legal este de 30 de zile? Ce sa fac in lipsa acestuia?
Data fiind situatia de fapt, puteti formula o plangere impotriva actelor si masurilor dispuse pe perioada urmaririi penale, in care puteti contesta modul in care se realizeaza cercetarea.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-05-2019
Vizitator
Car3men a scris pe 02-05-2019:
Puteti formula o in baza art.488 cod procedura penala, contestatie impotriva tergiversarii urmaririi penale.
contestatia o depuneti la instanta.

Doamna avocat, am parcurs deja aceasta procedura pt durata nerezonabila a urmaririi penale si a fost confirmata, s-a stabilit termen de 3 luni pt solutie. Doar ca cererile mele la Parchet pt consultarea/copierea dosarului au ramas fara niciun fel de raspuns. Am nevoie sa vad ce cercetari s-au facut, pt a vedea ce dovezi pot aduce/propune. Este normal sa nu raspunde nici procurorul, nici prim procurorul la aceste solicitari? Ce se poate face, exista vreo insitutie, o alta procedura care sa ma ajute?
Răspunde
 02-05-2019
Vizitator
Av. Bratulescu Adela a scris pe 02-05-2019:
Costache Ion a scris pe 01-05-2019:
Buna ziua,

Data fiind situatia de fapt, puteti formula o plangere impotriva actelor si masurilor dispuse pe perioada urmaririi penale, in care puteti contesta modul in care se realizeaza cercetarea.

Doamna avocat, va referiti la procedura de contestatie - durata nerezonabila a urmaririi penale (art. 488) - realizata la judecatorul de drepturi si libertati? Am parcurs deja aceasta etapa, a fost admisa, dar Parchetul tot nu imi raspunde la solicitari. Am alte mijloace la dispozitie pt a obtine copia dosarului, in calitate de parte vatamata?
Răspunde
 03-05-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ma refeream la plangerea intemeiata in baza art. 336 NCPP.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-05-2019
Vizitator
Av. Bratulescu Adela a scris pe 03-05-2019:

Multumesc, aceasta plangere ar trebui sa o inaintez tot procurorului de caz? Sau prim-procurorului de la Parchetul respectiv ?
Răspunde
 04-05-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Costache Ion a scris pe 04-05-2019:
Av. Bratulescu Adela a scris pe 03-05-2019:

Multumesc, aceasta plangere ar trebui sa o inaintez tot procurorului de caz? Sau prim-procurorului de la Parchetul respectiv ?
Plangerea se adreseaza procurorului de caz si se depune fie direct la acesta, fie la organul de cercetare penala.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.