Forum avocaţi > Drept penal

Lamurire plangere politie

12-08-2019
Vizitator
La inceputul saptamanii trecute am fost sunata de un domn politist, de pe nr lui personal, pentru a ma informa ca s a depus o plangere impotriva mea de catre fostul partener. Am intrebat in ce consta plangerea, mi s a zis ca nu mi se poate oferi aceasta informatie. Banuiesc ca e pentru hartuire, dar nu pot garanta. Mi s-a zis sa vin la sectie sa lamurim situatia, am stabilit o data si o ora. Am fost sunata iar acum doua zile ca domnul politist pleaca in vacanta si ma suna el cand revine, sau vede el...preda cazul unui coleg... Nestiind in ce sonsta aceasta plangere nu as vrea sa raman asa in aer si sa ma trezesc mai tarziu cu alte probleme. E ok modul in care procedeaza politistul? cu sunat de pe numar personal si folosind un ton usor agresiv si de intimidare? E recomandata prezenta unui avocat la aceasta intalnire? Acolo am voie sa inregistrez discutia? Fiindca domnul care a depus plangerea isi doreste sa luptam asa pot depune la randul meu plangere impotriva lui, in timpul relatiei folosindu ma pentru a isi realiza proiectul pentru casa, pentru plimbari pe banii mei si cadouri trimise familiei care se presupunea ca ma cunostea dar de fapt nu avea idee de existenta mea, acele cadouri fiind insusite de el? Multumesc. 
Răspunde
 12-08-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Chemarea unei persoane în faţa organului de urmărire penală sau a instanţei de judecată se face prin citaţie scrisă.
Citarea se poate face şi prin notă telefonică sau telegrafică, încheindu-se în acest sens un proces-verbal. Nu conteaza de pe ce numar sunteti sunata.

Cand veti mai fi apelata, sa va asigurati ca retineti numele, gradul, calitatea persoanei cu care stati de vorba.

Comunicarea citaţiilor şi a tuturor actelor de procedură se va face, din oficiu, prin agenţii procedurali ai organelor judiciare sau prin orice alt salariat al acestora, prin intermediul poliţiei locale ori prin serviciul poştal sau de curierat.

Dvs. ati fost citata telefonic. Asteptati sa fiti chemata din nou de persoana care va instrumneta cazul (cel care pleaca in concediu sau altul care preia dosarul). Pana atunci, nu aveti ce face.

Cand veti ajunge in fata organului de cercetare, vi se va expune problema.

Puteti cere sa fie prezent un avocat. Ar fi bine sa mergeti direct cu el acolo. Nu aveti voie sa inregistrati nimic. Nu dati nicio declaratie scrisa pana nu va lamuriti de ce ati fost chemata, ca ati inteles problema si - recomandarea mea - nu ati vorbit cu un avocat.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.