Forum avocaţi > Drept penal

Clasare caz inselaciune - fapta nu este prevazuta de legea penala?

13-08-2019
Vizitator
In februare 2017, am depus plangere la politie pentru ca nu am primit salariul aferent lunii ianuarie 2017 de la firma de paza angajatoare. Politistii au facut dosar penal pentru infractiunea de inselaciune, incadrare pe care ei au dispus-o, pe mine m-au chemat doar sa dau declaratie.

Acum, dupa 2 ani si jumatate de cercetari, am primit solutia de clasare fiind motivat ca fapta nu este prevazuta de legea penala?!

Ma puteti ajuta urgent, va rog? As vrea sa depun plangere impotriva solutiei la prim-procuror, dar sfatuiti-ma va rog cum anume. Este normal sa claseze dosarul? Eu nu mi-am primit salariul nici in ziua de astazi. Se poate incadra fapta in alt mod, alt articol prevazut de legea penala?
Răspunde
 14-08-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
De ce nu ati facut actiune civila ptr recuperarea salariilor neachitate? Nu se achita taxa de timbru. Si in mod sigur doarul civil era finalizat de mult. Cu sentinta obtinuta, o puteati pune in executare. Interesul dvs. este sa va luati banii, nu sa faca inchisoare angajatorul.

In ce priveste plangerea impotriva solutiei de clasare, va trimit un model:

Domnule/Doamna Prim-procuror/Procuror general/Procuror şef,

Subsemnatul/subsemnata … (nume, prenume, CNP, domiciliu/reședință), în calitate de … în dosarul penal cu nr. … al … (indicarea parchetului care instrumentează cauza), în termen legal, formulez prezenta

PLÂNGERE ÎMPOTRIVA SOLUȚIEI DE CLASARE/SOLUȚIEI DE RENUNŢARE LA URMĂRIRE PENALĂ

În fapt, prin ordonanţa/rechizitoriul cu nr. … din data de … a … (indicarea parchetului care instrumentează cauza), s-a dispus/s-a dispus, printre altele, în temeiul art. … C. proc. pen. clasarea cauzei.
Sau după caz:
Prin ordonanţa/rechizitoriul cu nr. … din data de … a … (indicarea parchetului care instrumentează cauza), s-a dispus/s-a dispus, printre altele, în temeiul art. … C. proc. pen. renunţarea la urmărire penală în cauza având ca obiect infracţiunea de ... (denumirea), prevăzută de art. ... (textul incriminator).

Consider că soluţia dispusă este nelegală/netemeinică întrucât … (indicarea motivelor)
În drept, îmi întemeiez plângerea pe dispoziţiile art. 339 alin. (1) şi (4) C. proc. pen.
Faţă de motivele enunţate şi de actele doveditoare pe care le anexez prezentei, vă solicit să admiteţi plângerea, să dispuneţi infirmarea/ desfiinţarea soluţiei de clasare /renunţare la urmărire penală şi să … (se va indica soluţia urmărită de petent).

Data, Semnătura,

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.