Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Drept penal

Refuz de a da declaratie martor la politie - motiv -divulgare secrete de familie

18-08-2019

Buna ziua,
Am si eu o intrebare . Ma aflu in urmatoarea situatie: Am facut plangere penala pentru falsificare de acte si maturii mincinase impotriva unchiului meu .Am aflat initial de aceste lucruri in urma discutiei avute cu matusa mea (sotia lui) care mi-a spus indirect prin email de anumite posibile circumstante, dandu-mi de inteles ca s-a trecut peste mine la dezbaterea succesiunii dupa bunica mea.
La politie, cu toate ca procurorul doreste ca matusa mea sa fie audiata , aceasta refuza constant , prelavandu-se de un drept ..nu stiu care ..cum ca aceste ''destainuri'' sunt secrete de familie , sunt informatii din discutiile cu sotul ei ..si drept urmare nu poate sa la divulge procurorului ...adica nu poate sa spuna adevarul ..desi Institutia Statului ii cere acest lucru...

Despre ce articol este vorba ?Este acest articol peste dorinta procurorului de a o audia ?

Va multumesc mult , in avans pentru lamurire.

Cu respect,
Anona
Răspunde
 18-08-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Art. 117 - Persoanele care au dreptul de a refuza să dea declaraţii în calitate de martor (cod procedua penala)

Au dreptul de a refuza să fie audiate în calitate de martor următoarele persoane:
a) soţul, ascendenţii şi descendenţii în linie directă, precum şi fraţii şi surorile suspectului sau inculpatului;
b) persoanele care au avut calitatea de soţ/concubin al suspectului sau al inculpatului.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-08-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Dar nu aveti nevoie de politie pentru a va obtine drepturile succesorale.

Va adresati unui notar public din circumscriptia judecatoriei ultimului domiciliu al bunicii dvs si solictati sa va dea o incheiere de verificare a evidentleor succesorale dincare va rezulta unde a fost dezbatuta succesiunea si cine a acceptat-o si cand.

cand aflati notarul care a dezbatut succesiunea si a emis certificatul de mostenitor, solicitati instantei anularea certificatului si stabilirea drepturilor dvs. succesorale. Aici nu va mai avea relevanta ce au discutat unchiu' si matusa.
Instanta va vedea ce a lasat bunica la moarte si ce vi s-ar fi cuvenit si daca notarul a gresit sau nu.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.