Forum avocaţi > Drept penal

Incadrare Art. 243 Noul Cod Penal

16-09-2019
Vizitator
Am achizitionat acum ceva vreme 2 bilete pentru un eveniment si am primit 10, pe care le am folosit. Apoi am primit un mesaj de la furnizorul biletelor spunand ca ma va actiona in judecata pentru savarsirea infractiunii prevazute in Art. 243 Noul Cod Penal, anume Însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, daca nu reusim sa rezolvam situatia pe cale amiabila, lucru ce presupune ca eu sa platesc si restul de 8 bilete. Intrebarea mea este daca incadrarea este corecta si daca a fost savarsita, intr adevar, o infractiune.
Mentionez ca furnizorul sustine ca cele 10 bilete au fost livrate pe numele meu dintr o aparenta eroare a sistemului de eliberat bilete.
Va multumesc.
Răspunde
 16-09-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Da, incadrarea juridica a faptei savarsite de dvs. este corecta, cf.art.243 alin.2 cod penal.
Si, da, ati savarsit o infractiune. V-ati insusit pe nedrept bunuri mobile apartinand altuia, ajunse la dvs. din eroare si le-ati si folosit, stiind ca nu va apartin, de vreme ce nu au fost achitate de dvs.

Va sugerez sa dati dovada de deschidere si sa achitati restul de 8 bilete pentru a nu vi se intocmi dosar de urmarire penala, pentru ca infractiunea e "ca la carte" cum s-ar spune.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-09-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Incercati o rezolvare amiabila a diferendului, deoarece daca se va formula o plangere penala impotriva dvs, va fi mai dificil sa obtineti o impacare si costurile vor fi mult mai mari.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.