Forum avocaţi > Drept penal

Citatie in calitate de martor

18-09-2019
Vizitator
Buna ziua,
Astazi am fost sunat de catre un lucrator la IPJ Neamt - Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice pentru a da o declaratie in calitate de martor intr-un dosar penal deschis pe numele administratorului societatii la care am fost angajat in urma cu mai bine de 7 ani. In momentul actual eu am domiciliul in judetul Sibiu. Din cauza serviciului si a distantei mi-e practic imposibil sa ajung la data stabilita de ei. Mi-au cerut o adresa de e-mail pe care sa imi trimita o citatie. In citatie imi este trecut gresit CNP-ul si domiciliul.
Sunt obligat sa ma prezint sa dau declaratia ceruta de catre Inspectoratul de Politie, sa suport cheltuielile de deplasare si sa imi iau concediu fara plata pentru a ma deplasa la locatia ceruta in citatie (Piatra Neamt)?
Va multumesc pentru raspuns!
Răspunde
 18-09-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
In primul rand, sunati-l pe cel cu care ati vorbit de la politie si spuneti-i ca ati primit citatia, insa adresa si CNP-ul sunt gresite.
Este posibil sa fie o eroare a lor, dar la fel de bine s-ar putea sa nu fiti dvs. cel pe care intentioneaza sa-l audieze.
Stabilit de comun accord data audierii.
Nu va ascundeti, ptr ca nu rezolvati nimic. Data viitoare, daca va dati lovit, vor emite mandate de aducere.
In plus, lipsa de comunicare naste monstri.

Apoi, sa stiti ca in procedura penala, absolut toate cheltuielile de deplasare, cazare, hotel, masa va sunt achitate (ca martor). Plus, la serviciu, angajatorul este obligat sa va plateasca salariul. Este un pic altfel decat in civil.

Deci, bani nu pierdeti. Pastrati toate chitantele aferente deplasarii, de la motorina, masa, hotel si le cereti ofiterului spre decontare.
Angajatorului ii face cerere ptr.invoire, cu citatia atasata si veti primi zi libere (nu concediu) platita. Daca la HR habar n-au de aceste prevederi, ne spuneti si va vom indica unde sa-i spuneti sa caute prevederea legala.

Si sa mai stiti ca si ca martor aveti voie sa mergeti cu avocet ales la audiere.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-09-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In calitate de martor, este obligatoriu sa va prezentati ori de cate ori sunteti citat, in caz contrar puteti fi amendat si adus cu mandat de aducere. Cheltuielile pe care le realizati cu ocazia deplasarii, le veti recupera, insa va trebui sa formulati in scris o cerere in acest sens, atasand chitantele aferente. Daca va este imposibila deplasarea, puteti formula o cerere prin care sa solicitati audierea prin comisie rogatorie, adica sa vi se ia declaratia de catre organele competente de pe raza teritoriala a domiciliului dvs actual, urmand ca procurorul de caz sa decida asupra acestui aspect.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-09-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dacă nu puteți să vă prezentați la data menționată în citație, puteți stabili cu lucrătorul de poliție o altă dată la care să vă prezentați.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.