Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Drept penal

Conexare dosare penale dupa stabilirea termenului de solutionare al unuia dintre ele?!

23-10-2019
Vizitator
Buna ziua!

Daca o persoana are doua dosare penale (pentru fapte diferite si in alta perioada de timp), fiindca este vorba de acelasi invinuit se poate dispune conexarea dosarelor?
Chiar daca unul din dosare avea termen de pronuntare stabilit de judecatorul de drepturi si libertati in urma unei durate non-rezonabile a urmaririi penale?
Eu asteptam solutia pentru primul dosar dar acum ca le-au conexat, cei de la politie sustin ca s-a anulat termenul de pronuntare a solutiei. Este adevarat? Consider ca s-a cautat o cale sa scape de termen. Pot cere recuzarea procurorului?

Multumesc!
Răspunde
 24-10-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Procurorul sau instanta, daca nicio cauza nu a depasit faza de prima instanta (conform ICCJ) , dispune OLIGATORIU reunirea cauzelor în cazul infracţiunii continuate, al concursului formal de infracţiuni sau în orice alte cazuri când două sau mai multe acte materiale alcătuiesc o singură infracţiune sau cand sunt mai multe cauze cu acelaşi obiect.

Nu ati detaliat continutul celor 2 infractiuni, dar nu cred ca procurorul sa fi facut vreo greseala care sa fie atat de evidenta (adica, daca a dispus conexarea, mai mult ca sigur va incadrati in acest articol de lege).

Bineinteles insa, sunteti liber sa contestati ordonanta de conexare, precum si sa formulati cerere de recuzare.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-10-2019
Vizitator
Av.STARJIL M. a scris pe 24-10-2019:
Procurorul sau instanta, daca nicio cauza nu a depasit faza de prima instanta (conform ICCJ) , dispune OLIGATORIU reunirea cauzelor în cazul infracţiunii continuate, al concursului formal de infracţiuni sau în orice alte cazuri când două sau mai multe acte materiale alcătuiesc o singură infracţiune sau cand sunt mai multe cauze cu acelaşi obiect.

Nu ati detaliat continutul celor 2 infractiuni, dar nu cred ca procurorul sa fi facut vreo greseala care sa fie atat de evidenta (adica, daca a dispus conexarea, mai mult ca sigur va incadrati in acest articol de lege).

Bineinteles insa, sunteti liber sa contestati ordonanta de conexare, precum si sa formulati cerere de recuzare.

Sunt foarte suparat ca nu s-a respectat termenul stabilit in primul dosar. Cred ca este o tentativa de a scapa pentru ca nu au facut cercetarea penala.

Ce temei ar trebui invocat pt cererea de recuazre? Si pt contestarea ordonantei de conexare cum se procedeaza?

Va rog sa imi spuneti daca erau obligati sa ma informeze asupra acestei ordonante de conexare, nu mi s-a comunicat nimic, am mers eu sa ma interesez si asa am aflat.
Răspunde
 24-10-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
"Ce temei ar trebui invocat pt cererea de recuazre? Si pt contestarea ordonantei de conexare cum se procedeaza?"

Intrebarile dvs.isi gasesc raspunsul in actele dosarului. Nu exista un motiv standard de recuzare, si niciun motiv unic de formulare a unor contestatii.
Rugati-va avocatul sa studieze dosarul si sa faca hartiile strict la obiect.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-10-2019
Vizitator
Av.STARJIL M. a scris pe 24-10-2019:
"Ce temei ar trebui invocat pt cererea de recuazre? Si pt contestarea ordonantei de conexare cum se procedeaza?"

Intrebarile dvs.isi gasesc raspunsul in actele dosarului. Nu exista un motiv standard de recuzare, si niciun motiv unic de formulare a unor contestatii.
Rugati-va avocatul sa studieze dosarul si sa faca hartiile strict la obiect.

Din pacate, avocatul m-ar costa mai mult decat salariul meu pe o luna, asa ca nu imi permit. O sa ma descurc singur si cu ce sfaturi primesc.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.