Forum avocaţi > Drept penal

Dosar penal numere de inmatriculare

26-10-2019
Vizitator
Buna seara! Am 18 ani si am luat permisul de conducere de cateva luni, iar de aproape 2 luni sunt curier la o firma. Am primit o masina pentru a transporta coletele, insa aceasta avea numere rosii expirate. Nu am stiu de acest lucru, nu am verificat actele masini pentru ca in fiecare zi masina era folosita si de alti colegi. Cand am condus-o eu a fost pentru prima si ultima data.In trafuc politia m-a oprit, m-a instiintat de expirarea numerelor, mi-a suspendat permisul, insa am primit momentant dovada pentru a circula. Patronul a declarat ca nu a stiut ca am luat-o sa circul cu ea. Ce as putea sa fac in aceasta situatie si ce consecinte suport? Nu stiu nicio informatie despre dosar pentru ca pana acum nu a ajuns inca in istanta.
Multumesc!
Răspunde
 27-10-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Cine v-a predat masina si cheile masinii? Ati condus masina in interes de serviciu? Ati intocmit foaie de parcurs?
Exista un manager ptr. dep.auto?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-10-2019
Vizitator
Un coleg care circulase in ziua aia cu ea mi-a zis sa o iau pentru ca in masina mea nu imi incapeau coletele. Cheia era in contact. Nu avem foaie de parcurs sau alt document pe care sa il semnam cand luam masinile.
Răspunde
 27-10-2019
Vizitator
Da, in interes de serviciu am luat masina. Am dus coletele cu ea.
Răspunde
 27-10-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Invocați toate aceste aspecte în orice declarație sau apărare veți face. Indicați numele unor martori care să vă susțină declarațiile și să arate care au fost circumstanțele săvârșirii faptei.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-10-2019
Vizitator
Unii colegi au inceput sa ma evite dupa ce au auzi de incident, probabil ca nu vor sa se bage pentru a nu avea probleme ri la munca. Sunt doi colegi care au zis ca vor sa imi fie martori, dar nu pot conta pe ei 100%. Din cate am auzit, patronul are o ruda avocat. Se poate intre timp sa intocmeasca anumite acte care sa il ajute sa scape cu basma curata?
Din punct de vedere juridic, daca angajez un avocat care sa imi sustina punctul de vedere, care ar putea fi urmarile si cum voi raspunde in fata legii?
Răspunde
 27-10-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Dvs. sunteti un salariat angajat de o firma ptr.un motiv anume si care aveti o fisa a postului. Care presupun ca nu include si obligatia de ava asigura ca instrumentul de lucru (masina de livrare) pe care societatea angajatoare o pune la dispozitie indeplineste conditiile de rulare ori este inmatriculata cf. pre.legale. Puteau, de ex, sa vi-o dea defecta (fara frane) si sa provocati un accident.
Dvs. indicati la politie martorii, indiferent daca acestia v-au declarat in prealabil ca nu vor sa depuna declaratie. Politia ii va cita si vor fi obligati sa depuna marturie si sa spuna ceea ce stiu. Daca vor minti, vor raspunde penal.
La fel, patronul va raspunde daca intocmeste hartii cu o data anterioara.Raspunde si avocatul daca intocmeste hartii cu o data anterioara.
Da, dvs. ati condus o masina care nu va apartine, cu nr. expirate, insa fara vinovatie. Greseala este a societatii. Trebuie sa aratati tot ce stiti, sa indicati martorii, sa spuneti tot. Doar asa scapati.
Va puteti sustine si singur punctual de vedere. Repetati-l ori de cat ori sunteti chemat, cu detalii si nu va lasati intimidat.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-10-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Anonim a scris pe 27-10-2019:
Unii colegi au inceput sa ma evite dupa ce au auzi de incident, probabil ca nu vor sa se bage pentru a nu avea probleme ri la munca. Sunt doi colegi care au zis ca vor sa imi fie martori, dar nu pot conta pe ei 100%. Din cate am auzit, patronul are o ruda avocat. Se poate intre timp sa intocmeasca anumite acte care sa il ajute sa scape cu basma curata?
Din punct de vedere juridic, daca angajez un avocat care sa imi sustina punctul de vedere, care ar putea fi urmarile si cum voi raspunde in fata legii?
Este foarte important sa va construiti o aparare eficienta, pentru a va demonstra nevinovatia. Va trebui sa expuneti situatia de fapt, indicand martorii, faptul ca nu aveati cunostiinta ca autovehiculul avea numerele expirate, va aflati in timpul serviciului etc. Puteti formula o cerere la organul de urmarire penala sau la Parchet, pentru a vi se comunica stadiul cercetarilor, iar pe parcursul cercetarilor puteti obtine o dovada cu drept de circulatie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-10-2019
Vizitator
Am inteles. Va multumesc din suflet pentru sprijin. Sper sa se rezolve cat mai ok situatia.
Va doresc numai bine!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.