|
31-10-2019 |
 | Nițulescu Gabriela Simona Vizitator |
| Fond/Penal/art 318 alin 12 NCPP/Tip soluție încheiere finala dezinvestire. Ce urmare are această încheiere finala dezinvestire? Ce pedeapsa voi primi? Ce trebuie sa fac? | |
|
|
|
31-10-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Cf. art 318 alin 12 CPP, Ordonanţa procurorului prin care s-a dispus renunţarea la urmărirea penală, se transmite, spre confirmare, în termen de 10 zile de la data la care a fost emisă, judecătorului de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă. Dezinvestirea instantei este un mod legal de încetare a activităţii judiciare în acea cauză. Insa trebuie sa ne spuneti ce s-a mentionat in dispozitiv ca sa va putem raspunde. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
01-11-2019 |
| Bună ziua d-na avocat. Mulțumesc frumos pt răspuns. Am fost chemata la judecătorie, în prezenta dnei președinte și a drei procuror, unde dra procuror a dat acest tip soluție. Mi s-a spus ca voi primi acasa un plic de la judecătorie. Acum 2 ani am sustras dintr-un market produse alimentare în valoare de 67 lei. Produsele au fost returnate magazinului.Aceasta este "povestea" mea. A fost pt prima și ultima oara în viata mea. Îmi pare rău, regret, îmi este o mare rușine... În activitatea d-voastră cunoașteți "clișeul".... Dacă îmi puteți spune, ce urmează sa primesc de la judecătorie? Ce pedeapsa voi primi? Încă o data va mulțumesc. | |
|
|
|
01-11-2019 |
|
| Instanta a confirmat ordonanta procurorului de renuntare la urmarire penala (a verificat-o sub aspectul legalitatii si temeiniciei) si a scos cauza de pe rol. Incheierea este definitiva. Nu primiti nicio pedeapsa, nu o sa aveti cazier. Totul va fi ca la inceput. Nu aveti de ce sa fiti ingrijorata. Sa cititi insa cu atentie ordonanta procurorului sa vedeti daca v-au fost stabilite anumite obligatii (exista si astfel de situatii; nu cred sa fie insa cazul dvs), caz in care trebuie sa le respectati. Nerespectarea lor constituie motiv de revocare a ordonantei si de reincepere a urmaririi penale. Daca nu sunt inscrise obligatii, totul s-a terminat cu bine acum, odata cu incheierea instantei. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
02-11-2019 |
| Bună ziua d-na avocat. Va mulțumesc frumos pt amabilitatea d-voastră. | |
|
|
|
02-11-2019 |
| Am uitat sa menționez ca dra procuror a spus ca nu sunt "pericol public" și nu a menționat vreo sancțiune. La un alt caz "dezbătut" înainte, a menționat ca dnul respectiv sa presteze munca în folosul comunității, fără a menționa câte ore are de efectuat.... | |
|
|
|
02-11-2019 |
|
| Cele mentionate de dvs. nu modifica cu nimic continutul raspunsului primit anterior. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
03-11-2019 |
| Bună ziua d-na avocat. Am înțeles. Deci este posibil ca procurorul sa ma sancționeze în actele ce urmează sa le primesc, chiar dacă nu a specificat în instanta la audiere ca sancțiune munca în folosul comunitatii sau altceva... Mulțumesc frumos pt răspunsuri. | |
|
|
|
03-11-2019 |
|
| Nițulescu Gabriela Simona a scris pe 03-11-2019: Bună ziua d-na avocat. Am înțeles. Deci este posibil ca procurorul sa ma sancționeze în actele ce urmează sa le primesc, chiar dacă nu a specificat în instanta la audiere ca sancțiune munca în folosul comunitatii sau altceva... Mulțumesc frumos pt răspunsuri. Nu, nu am spus acest lucru. Ordonanta procurorului supusa confirmarii instantei trebuia sa va fi fost comunicata inainte de a ajunge in instanta. Acolo trebuia sa scrie daca aveti obligatii. Nu instanta le stabileste. Daca ordonanta de renuntare la urmarire penala nu a specificat nicio obligatie, asa ramane. Instanta doar admite , fara adaosuri ori respinge si dispune continuarea urmaririi penale. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |