Forum avocaţi > Drept penal

Dosar penal alcolemie

20-11-2019
Vizitator
Bună ziua, în luna iulie am fost oprit în trafic și testat cu aparatul echilotest rezultând o alcoolemie de 0,48 am fost la sânge valoarea maxima a fost de 1,09 și cea minima de 0,86. Am dat declarații la politie în care mi-am recunoscut fapta și am precizat ca sunt de acord sa închei un acord de recunoaștere a vinovăției și cu toate astea am primit de la parchet ca sunt trimis în judecata. Întrebarea este ce ma sfătuiți sa fac pe mai departe sa îmi angajez avocat sau nu și la ce pedeapsa minima sau maxima sa ma aștept. Mulțumesc frumos anticipat pentru răspuns. O zi buna
Răspunde
 20-11-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Art. 336 - Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Daca nu ati mai suferit in trecut o condamnare, si nu ati produs accident ori vreo vatamare cuiva cand ati fost prins, probabil instanta va dispune amanarea aplicarii pedepsei, cu un termen de supraveghere de 2 ani.

AAP nu este o solutie de condamnare si nu veti ramane cu cazier. Instanta stabileste o pedeapsa, dar nu o aplica.

Pe durata termenului de supraveghere, persoana faţă de care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei trebuie să respecte măsurile de supraveghere şi să execute obligaţiile ce îi revin, în condiţiile stabilite de instanţă.

Pe durata celor 2 ani trebuie sa fiti cuminte, altfel se va revoca AAP si veti executa pedeapsa.

Chiar daca procurorul nu a dorit sa incheie un acord de recunoastere a vinovatiei, puteti solicita instantei judecarea in procedura simplificata, in baza recunoasterii faptei.

Rezultatul va fi reducerea cu 1/3 a pedepsei.

Nu aveti nevoie de avocat. Mergeti in instanta ori de cate ori sunteti chemat. Fiti sincer, deschis si restul va merge de la sine. Sa treceti cu bine de necaz.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-11-2019
Vizitator
Am fost oprit de un filtru de politie, fără accident sau victime. Permisul de conducere se anulează? Mulțumesc mult pentru raspunsuri
Răspunde
 20-11-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Vi s-a suspendat dreptul de a conduce, fara drept de circulatie, da?
OUG 195/2002
Art. 113 - (1) Permisul de conducere se restituie titularului:
a) la expirarea perioadei de suspendare;

(2) Permisul de conducere se restituie de către poliţia rutieră în condiţiile stabilite în regulament.
Art. 114 - (1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:

b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracţiunile prevăzute la art. 334 alin. (2) şi (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) şi (4) din Codul penal;

Dupa cum va spuneam, daca primiti AAP, nu e solutie de condamnare, deci nu vi se anuleaza permisul.

Art. 103 - (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere se dispune:
c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi procurorul sau instanţa de judecată a dispus clasarea în condiţiile art. 16 alin. (1) lit. b) teza a II-a din Codul de procedură penală, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligaţia prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal;
(11) În situaţia prevăzută la alin. (1) lit. c), suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune de către şeful poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta.

Deci, dupa ce veti obtine sentinta penala definitiva si va ramane AAP, va prezentati la politia de care apartineti cu un exemplar al sentintei cu mentiunea definitiv si dupa 90 de zile veti primi carnetul.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-11-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Marius a scris pe 20-11-2019:
Am fost oprit de un filtru de politie, fără accident sau victime. Permisul de conducere se anulează? Mulțumesc mult pentru raspunsuri
Pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau amenda. Permisul de regula se anuleaza, insa acest lucru depinde de modalitatea de executare a pedepsei pe care o veti obtine.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.