|
06-12-2019 |
 | Alina Vizitator |
| O persoana care a fost condamnata cu suspendare sub supraveghere in Romania,iar statul american a solicitat extradarea pe care a obtinut.o inainte sa fie condamnat in Romania,(in timpul urmarii penale)a fost amanata extradarea pana la judecarea cauzei si executarea sentintei din Romania.Daca se poate amana extradarea pana la executarea pedepsei cu suspendare sub supraveghere in Romania.Procesul s.a terminat pe 26.11.2019,pe data de 28.11.2019 l.au retinut chiar daca in hotararea definitiva din 2015 extradarea a ramas pasiva pana la terminarea procesului si executarea pedepsei din Romania,neprecizand natura pedepsei,cu executare sau cu suspendare,in cazul acesta, retinerea este ilegala sau cum ramane si ce se poate face,?Va multumesc!precizez ca sunt doua dosare cu 2 fapte diferite,iar cu mandatul de extradare a fost gasit datorita cauzei din Romania. | |
|
|
|
06-12-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Speta dvs este destul de complexa. Daca o persoana a fost condamnata cu suspendarea executarii pedepsei si este cercetata pentru o noua infractiune, i se va revoca beneficiul suspendarii in cea de-a doua condamnare, pedepsele se vor aduna, iar pedeapsa rezultanta se va executa in regim de detentie. Perioada retinerii si a arestului se vor scadea din pedeapsa finala. Mandatul de extradare s-a emis in baza primei condamnari? Unde se afla in prezent persoana? | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
06-12-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Retinerea este legala. legea 302 republicata in 2019 art 26 Extrădarea este acordată de România, în vederea urmăririi penale sau a judecăţii, pentru fapte a căror săvârşire atrage potrivit legislaţiei statului solicitant şi legii române o pedeapsă privativă de libertate de cel puţin un an, iar în vederea executării unei pedepse, numai dacă aceasta este de cel puţin 4 luni. art 28 Persoana faţă de care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei ori persoana condamnată la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere poate fi extrădată dacă fracţiunea de pedeapsă rămasă de executat răspunde exigenţelor de gravitate prevăzute la art. 26 şi nu există alte impedimente legale la extrădare. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
06-12-2019 |
 | Alina Vizitator |
| Sunt doua lucruri diferite;in 2015 a fost cercetat penal cu o frauda informatica pe teritoriul Romaniei si pt aceasta fapta a primit pe data de 26.11.2019 condamnarea cu suspendare sub supraveghere de 3 ani,intre timp tot in 2015 la cateva luni a fost gasit cu acest mandat de extradare in america(pt o fapta facuta din fata calculatofului de acasa ,din Romania) pt care a primit hotarare judecatoreasca definitiva de extradare pasiva ,ca mandatul sa fie pus in aplicare dupa terminarea procesului si a executarii condamnarii cazului din Romania.pe data de 28.11.2019 l.au retinut pt punerea in aplicare a extradarii fara sa beneficieze de hotararea definitiva din 2015.am facut contestatie la extradare cu termen marti,ce sanse avem si daca retinerea a fost legala daca el are aceasta hotarare definitiva prin care se precizeaza clar ca extradarea se face dupa terminarea procesului din Romania si a executarii condamnarii,nepricizand natura condamnarii cu suspenndare sau in detentie.Va multumesc! | |
|
|
|
06-12-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Am inteles primul dvs. mesaj. Iar raspunsul meu ramane valabil si ca urmare a detaliilor oferite de dvs. in cel de-al doilea mesaj. Instanta din 2015 nu avea cum sa stie ce fel de condamnare va primi persoana, daca va fi cu executare sau SSS. Iar articolele din legea speciala reglementeaza exact aceasta situatia, a celor condamnati cu SSS care au si mandat de extradare pasiva. art 28 Pe de alta parte, contestatia depusa de dvs acum, impotriva unei sentinte definitive din 2015, va fi respinsa ca inadmisibila, dupa parerea mea, neincadrandu-se nici in prev art 598 si nici in cele ale legii 302. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
06-12-2019 |
 | Alina Vizitator |
| D.na avocat,noi nu ne opunem si nici nu am avut de gand sa ne sustragem extradarii,dar ne.am gandit ca extrdarea se va face dupa acesti 3 ani de supraveghere,mai ales ca in prima cauza am fost si eu condamnata cu suspendare impreuna cu mama mea,asta era pana la urma intrebarea mea daca se asteapta acesti 3 ani pana se va face extradarea. | |
|
|
|
06-12-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Daca s-a dispus amanarea extradarii pana la executarea pedepsei, atunci persoana va fi extradata la implinirea termenului de supraveghere, cand pedeapsa se considera executata. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
06-12-2019 |
 | Alina Vizitator |
| Va multumesc frumos d.na avocat pt lamurire si raspunsurile prompte si clare! | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |