Forum avocaţi > Drept penal

Persoana majora - Urmarita de Familie

23-12-2019
Vizitator
Buna ziua, am 20 de ani. In noiembrie 2018 (19 ani impliniti) am decis sa plec de acasa in urma abuzurilor mintale si emotionale repetate ani la rand. Le-am specificat clar ca nu doresc sub nici o forma vreun fel de contact, dar ei au ras, spunand ca nu au timp acum dar pe viitor pot face ce doresc in privinta mea. In 2 ocazii (cea mai recenta fiind ieri, 22/12/19) au gasit unde ma aflam (prima data unde locuiam si a 2-a oara la locul de munca).

As dori sa actionez intr-un fel pentru ca acest tip de
oameni nu poate fi oprit decat daca legea/politia intervine. Desi nu mai au vreun drept sau obligatie, ei continua acest joc mizerabil si nu pot sa-mi desfasor activitatile si sa-mi duc viata linistit din cauza prezentei lor "din umbra". Habar n-au legile, afland de la o persoana comuna ca ei doreau sa sune politia (desi iarasi...o persoana majora poate sa "dispara" si mai mult decat atat i-am si anuntat cand am plecat).

Multumesc mult.
Răspunde
 24-12-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca sunteti victima infractiunii de hartuire sau amenintare, puteti formula o plangere penala in acest sens si ulterior puteti solicita emiterea unui ordin de protectie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-12-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Este evident ca fiind major aveti deplina libertate de miscare, nefiind obligat sa locuiti cu parintii ori sa le dati socoteala unde locuiti ori munciti.

Ca atare, ceea ce spuneti ca ar fi afirmat parintii dvs ("dar pe viitor pot face ce doresc in privinta mea") nu are suport legal.

Conform prevederilor legii nr.217/2003,

Art. 23 - (1) Persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una ori mai multe dintre următoarele măsuri - obligaţii sau interdicţii:...
d) obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de membrii familiei acesteia, astfel cum sunt definiţi potrivit prevederilor art. 5, ori faţă de reşedinţa, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate;
e) interdicţia pentru agresor de a se deplasa în anumite localităţi sau zone determinate pe care persoana protejată le frecventează ori le vizitează periodic;
e1) obligarea agresorului de a purta permanent un sistem electronic de supraveghere;
f) interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu victima;

Cererea pentru emiterea ordinului de protecţie este de competenţa judecătoriei de pe raza teritorială în care îşi are domiciliul sau reşedinţa victima.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.