|
29-12-2019 |
 | Sorinmariantoma
|
| Bună ziua! În 12 10 2019, drum comunal, Homoraciu Prahova, am mers 200 m cu mașina, soția în dreapta, urma să ne schimbam la volan, are permis de conducere de 20 de ani, era mașina încărcată cu 300 kg, am zis să o scot din gropi, drumul fiind pietruit! Am B, C, E, la ce mă aștept! D-na Marina? | |
|
|
|
29-12-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Inteleg ca masina dvs. are masa maxima autorizata de 3,5 t si nu efectuati de regula transport rutier de marfa (nu sunteti transportator), ci transport in scopuri personale; in plus, la acel moment erati baut. Pentru depasirea gabaritului, se aplica amenda. OUG 195/2002 art.102 Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice: 37. încălcarea obligaţiilor referitoare la circulaţia pe drumurile publice a vehiculelor care transportă produse sau mărfuri periculoase ori a vehiculelor cu masa şi/sau gabaritul depăşit; Pentru bautura: art 101 (3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte: a) conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune; - o alcoolemie de pana la 0,40 mg/litru alcool pur in aerul expirat (minim 0,80 g/l alcool pur in sange) constituie contraventie si se sanctioneaza cu 21 la 50 puncte si suspendare permis pe 6 luni - peste 0,80 g/l alcool pur in sange este infractiune; de la 1 la 5 ani - în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2019 un punct-amendă este 145 lei - clasa a IV-a - de la 9 la 20 puncte-amendă; Dvs. ce alcoolemie aveati in aerul expirat? Vi s-au recoltat probe biologice? Daca vi se pare ca n-am inteles speta, va rog sa reveniti cu amanunte. Nu a fost vreo problema cu gabaritul, ci vi s-a intocmit dosar penal doar ptr ca ati fost prins baut la volan? | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
29-12-2019 |
 | Sorinmariantoma
|
| eram cu masina personala,incarcata cu saci cu prune,urma sa ma schimb cu sotia la intrare pe dj 102 | |
|
|
|
29-12-2019 |
|
| Si vi s-a intocmit dosar penal ptr ca erati baut? | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
29-12-2019 |
 | Sorinmariantoma
|
| sunt sofer profesionist,credeti ca ma puteti ajuta | |
|
|
|
29-12-2019 |
 | Sorinmariantoma
|
| 0,40 la etilotest apoi 1,30 si 1,00 la probele in sange | |
|
|
|
29-12-2019 |
 | Sorinmariantoma
|
| dacu toate ca nu am condus mai mult de 200 m , | |
|
|
|
29-12-2019 |
 | Sorinmariantoma
|
| am achitat taxele pt alcoolemie,am solicitat poilitistului sa propuna procurorului de caz procedura simplificata,respectiv faptul ca recunosc fapta,sunt doua luni si astept | |
|
|
|
29-12-2019 |
|
| Procedura simplificata este pentru instant. Cu procurorul se incheie un accord de recunoastere a vinovatiei. De la ce instanta este procurorul? | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
29-12-2019 |
 | Sorinmariantoma
|
| drum comunal,de piatra,eram INCARCAT cU300 KG,am zis sa merg eu 200 m dupa care sa treaca sotia la volan lucru care s a mentionat si in declaratia ei ca martor | |
|
|
|
29-12-2019 |
 | Sorinmariantoma
|
| ultima data am fost la poilitia valenii de munte pe raza carora a fost fapta in 13112019,mi a zis politistul care a instrumentat dosarul,ca in baza cererii mele de a INCHEIA acord cu procurorul voi primi raspuns | |
|
|
|
29-12-2019 |
|
| Sorinmariantoma a scris pe 29-12-2019: 0,40 la etilotest apoi 1,30 si 1,00 la probele in sange La cat timp dupa ce ati fost oprit in trafic s-a facut prima analiza de sange? | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
29-12-2019 |
 | Sorinmariantoma
|
| ultima data am fost la poilitia valenii de munte pe raza carora a fost fapta in 13112019,mi a zis politistul care a instrumentat dosarul,ca in baza cererii mele de a INCHEIA acord cu procurorul voi primi raspuns | |
|
|
|
29-12-2019 |
|
| Am inteles, insa eu v-am intrebat cate ore au trecut de la momentul la care ati suflat in etilotest si pana vi s-a luat sange? | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
29-12-2019 |
 | Sorinmariantoma
|
| |
|
|
29-12-2019 |
 | Sorinmariantoma
|
| dupa momentul opririi m a dusla sange la 10 min si apoi la fix o ora la a doua proba | |
|
|
|
29-12-2019 |
 | Sorinmariantoma
|
| as putea sa iau legatura cu dumneavoastra,prin telefon sau cum considerati,pentru amanunte ? | |
|
|
|
29-12-2019 |
|
| Desigur. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
29-12-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Sorinmariantoma a scris pe 29-12-2019: ultima data am fost la poilitia valenii de munte pe raza carora a fost fapta in 13112019,mi a zis politistul care a instrumentat dosarul,ca in baza cererii mele de a INCHEIA acord cu procurorul voi primi raspuns Indiferent de distanta parcursa, incadrarea juridica este aceeasi, iar pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau amenda. Sfatul meu sa solicitati incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei si aplicarea unei pedepse cu o modalitate de executare care sa va permita restituirea permisului la finalizarea dosarului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
29-12-2019 |
 | Sorinmariantoma
|
| nu mi permit sa va deranjez in aceste zile pana n sarbatori !avand in vedere ca nu stiu nimic despre stadiul dosarului meu care a fost instrumentat de catre politia orasului valenii de munte,este posibil sa va contactez si bineinteles,contra cost sa va interesati de dosar si in continuare sa ma reprezentati in instanta,si sa speram cu sorti de izbanda ? | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |