Forum avocaţi > Drept penal

Clasare plangere hartuire si amenintare

07-01-2020
Vizitator
Buna ziua, am depus o plangere penala pt infractiunile de amenintare si hartuire care au fost savarsite de 3 indivizi impotriva mea. Procurorul de caz a dispus clasarea desi am fost determinata sa imi schimb locul de munca si domiciliul de frica celor 3 indivizi care amenintau ca vin la aceste doua locuri sa ma caute si sufar de anxietate in urma jignirilor si amenintarilor lor. Motivele sunt ceva de genul ca nu au formulat replici de natura sa imi produca o stare de temere, dar asa ceva este absurd! De asemenea, unul dintre cei 3 indivizi nici nu a fost audiat! Am facut plangere impotriva solutiei dar si-au mentinut punctul de vedere si au respins-o. Se mentioneaza si faptul ca nu am indicat temeiuri de nelegalitate sau neteminicie a solutiei; sub aspect procedural, juridic chiar nu am stiut sa incadrez la un anume temei, articol. Ce parere aveti si ce temeiuri pot fi indicate in acest caz pentru continuarea cercetarilor??
Multumesc anticipat.
Răspunde
 07-01-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ati formulat in instanta plangere impotriva solutiei de clasare?

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-01-2020
Vizitator
Av. Bratulescu Adela a scris pe 07-01-2020:
Ati formulat in instanta plangere impotriva solutiei de clasare?

Am formulat plangere impotriva solutiei date de procurorul de caz, iar prim procurorul a mentinut aceasta decizie, afirmand ca "faptele reclamate nu sunt tipice sub aspectul laturii obiective". Astazi am primit ordonanta prim procurorului si ma gandesc sa o atac la instanta in procedura de camera preliminara, dar as avea nevoie sa stiu ce articole, motive de netemeinicie, nelegalitate sa indic. Ma intereseaza aceste aspecte procedurale ca sa nu mai claseze din nou, mai ales ca e ultima sansa. Ce articole, motive pot invoca?
Răspunde
 07-01-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Formulati o plangere impotriva solutiei de neurmarire sau netrimitere in judecata, in termen de 20 de zile de la comunicarea ordonantei, in baza art 340 Ncpp, la instanta careia ii revine competenta sa judece cauza. In cuprinsul plangerii, va trebui sa expuneti toate motivele pe care se intemeiaza aceasta, insa nu va pot da un raspuns concret din moment ce nu cunosc datele dosarului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-01-2020
Vizitator
Dar ce articole procedurale, de lege, pot fi invocate daca nu au fost administrate toate probele necesare, de altfel cerute de mine? La ce se refera tipicitatea sub aspectul laturii obiective privind aceste infractiuni?
Răspunde
 09-01-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Tipicitatea unei infractiuni consta in modelul abstract al infractiunii descris de lege, adica conditiile in care o fapta tipica este si antijuridica. Va raportati strict la articolul din codul penal.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.