Forum avocaţi > Drept penal

Ordin de protecție provizoriu

16-01-2020
Vizitator
Am avut o discuție cu soția de dimineață iar soția s-a dus la poliție și am fost informat că a fost emis un ordin de protecție provizoriu și să nu mă mai apropii de soție și de fetița noastră minoră la mai puțin de 300 de metri timp de 5 zile . Nu am lovit-o ci doar am avut o discuție mai aprinsă pe care acum realizez că a pus-o la cale intenționat pentru a se ajunge la acest ordin . Nu am unde să mă duc și nu știu ce să fac în această situație. Dacă puteti să mă sfătuiți ce pot face pentru că e singurul loc unde pot să stau .
Răspunde
 16-01-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Conform prev.legii 217/2003 modificata, sa aveti in vedere ca încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse impotriva dvs. prin ordinul de protectie constituie infracțiune; deci, oricat de nedrept si neplacut vi se pare, conformati-va.

Obligatiile devin obligatorii imediat după emiterea acestora, fără somație și fără trecerea vreunui termen.

Iar perioada de 5 zile se calculează pe ore, adică are o durată de 120 de ore, și începe să curgă de la momentul la care s-a emis ordinul de protecție provizoriu.

Apoi, dacă prin ordinul provizoriu de protecție s-a luat măsura evacuării temporare, iar nu aveti asigurată cazarea din altă sursă,

" i se va asigura de îndată informarea și orientarea, la cererea sa, către centrele rezidențiale care oferă cazare pentru persoanele fără adăpost sau adăposturile de noapte, gestionate de autoritățile administrației publice locale, sau orice alt loc adecvat. În situația în care agresorul solicită cazarea într-un centru rezidențial din categoria celor menționate mai sus, acesta va fi orientat și condus de îndată către centrele rezidențiale gestionate de autoritățile administrației publice locale sau, după caz, către alte centre sociale adecvate de către echipa mobilă prevăzută la art. 35 indice 1."

(6) În cazul în care agresorul nu dorește să beneficieze de cazarea pusă la dispoziție potrivit alin. (5) și optează să locuiască la o rudă sau la orice altă persoană, i se va solicita să dea o declarație privind adresa la care va locui și persoana care îi va asigura cazarea. În cazul în care agresorul refuză să dea respectiva declarație, se va consemna acest fapt în procesul- verbal întocmit potrivit prevederilor art. 226 alin. (4).

Ordinul de protecție provizoriu se înaintează de către unitatea de poliție din care face parte polițistul care l-a emis, pentru confirmare, parchetului de pe lângă judecătoria competentă în a cărei rază teritorială a fost emis, în termen de 24 de ore de la data emiterii.

Procurorul confirmă necesitatea menținerii măsurilor de protecție dispuse de organul de poliție prin ordinul de protecție provizoriu, aplicând o rezoluție cu caracter administrativ pe exemplarul original al acestuia.

În cazul în care constată că nu mai este necesară menținerea măsurilor de protecție dispuse, procurorul poate dispune motivat încetarea măsurilor de protecție, cu menționarea momentului de la care acestea încetează. Procurorul comunică acest lucru de îndată unității de poliție care a înaintat ordinul de protecție provizoriu, care ia măsuri pentru informarea imediată a persoanelor ce făceau obiectul acestuia.

Nu in ultimul rand, sa stiti ca ordinul poate fi atacat de dvs. in cel mult 48 de ore de la emitere.

Art. 22 indice 8 - (1) Ordinul de protecţie provizoriu poate fi contestat la instanţa de judecată competentă potrivit prevederilor art. 22 indice 7 alin. (1), în termen de 48 de ore de la comunicare.

(2) Contestaţia se judecă cu citarea părţilor. Neprezentarea acestora nu împiedică judecarea cauzei.

(3) Contestaţia se soluţionează în regim de urgenţă, dar nu mai târziu de data la care expiră termenul pentru care a fost emis ordinul de protecţie provizoriu, în camera de consiliu, cu citarea organului constatator.

(4) Participarea procurorului este obligatorie.

(5) Hotărârea prin care se soluţionează contestaţia este definitivă.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-01-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Respectați obligațiile impuse prin ordinul de protecție deoarece în caz contrar măsura poate să fie prelungită. Dacă considerați că ordinul a fost emis abuziv, faceți contestație.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-01-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Mai mult ca sigur sotia se va adresa instantei pentru emiterea unui ordin de protectie pentru o perioada mai indelungata de timp. Va trebui sa va asigurati o aparare eficienta si sa aduceti probe pentru a i se respinge cererea, iar in ceea ce priveste acest ordin de 5 zile, va trebui fie sa il respectati, fie sa il contestati.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.