Forum avocaţi > Drept penal

Conducere sub influența

28-01-2020
Vizitator
Buna ziua , am o întrebare , am fumat intr-o cantitate mică apoi la 2 ore mam urcat la volan, am fost oprită și testata drog cu pozitiv thc5 nu sunt consumator regulat și nici nu știam ca se pot face teste de genul acesta nu s-a găsit nimic asupra autoturismului sau asupra mea , am fost Dusa la analize unde s-au recoltat sânge și urina dar nu și la audieri datorită faptului ca medicul care m-a văzut a spus ca nu par a fi sub influența ci doar ca s-a găsit in sistem datorită testului, mi s-a ridficat permisul de conducere cu dovada fără drept de a conduce autoturism cu specificația “a condus autoturism sub influența substanțelor ...etc” din păcate in 2 săptămâni trebuie sa plec din țara deoarece am semnat un contract pe vapor , ma puteți ajuta cu un sfat despre ce se poate întâmpla , dacă pot pleca și dacă cumva teoretic ce pedeapsa se poate aplica ? Specific analizele s-au recoltat la aproximativ la 5-6 ore după consum
Răspunde
 29-01-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Vi s-a deschis dosar penal.

Art. 336 - Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe⇓

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice**), are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-01-2020
Vizitator
Va mulțumesc foarte mult pentru interesul acordat rândurilor mele scrie și problemei mele dar ...caut un răspuns ceva mai specific adaptat cazului meu cu totul . Sunt anumite variabile și detalii care pot face diferența adică așa pur și simplu articolul din legislație și faptul ca mi s-a făcut dosar penal sunt lucruri pe care deja le știu , ma interesa dacă pot pleca la munca și care sunt sa stele sa scap cu un avertisment , amenda , suspendare munca in folosul comunității , nu sami fac griji ca ma duc între un an și 5 . De asta am și specificat detalii precum faptul ca nu sunt consumator regulat ca trecuseră 4-5 Pre de la consum pana la recoltarea analizelor ...etc
Răspunde
 29-01-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Doamna, detaliile dosarului le cunoaste procurorul de caz si el dispune prin rechizitoriu ori ordonanta.
Ceea ce ati oferit dvs aici sunt generalitati care nu ne ajuta sa va dam un raspuns strict la obiect.
Procurorul, daca se face acord de recunoastere, poate stabili pedeapsa si modalitatea ei de executare, supusa confirmarii instantei.
Poate, tot raportat la datele specifice ale cazului, sa dispuna renuntarea la urmarire penala.
Poate propune amanarea executarii pedepsei ori suspendarea sub supraveghere ori amenda penala, masuri supuse confirmarii instantei.
Deci, un raspuns mai clar aici nu aveti cum obtine. In aceasta faza, totul este posibil.
Nu va recomand sa parasiti tara fara sa aveti o prima discutie cu organul de cercetare. Daca veti fi cercetata si judecata in lipsa, va fi mai rau.
Deci, luati legatura cu organul de cercetare, interesati-va de stadiul dosarului, cereti accelerarea cercetarii. Chiar daca nu aveti vreo masura de interzicere, asigurati-va ca veti putea fi gasita intotdeauna de organul de cercetare.

Si, ca exemplu, un caz recent, o persoana exact in situatia dvs., la Jud.Cluj a primit 3 ani cu suspendare.

completare:

Daca in cazul consumului de alcool, legiuitorul a stabilit o limită a îmbibației alcoolice de 0,80 g/l alcool pur in sange dincolo de care fapta constituie infracțiune, in situația consumului de substante psihoactive, tetrahydrocannabinolului, nu este stabilita o valoare a concentratiei care sa aiba relevanta penala, simplul consum urmat de conducerea autovehiculului pe drumurile publice constituind infracțiune.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-01-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Pedeapsa pe care o riscati in cazul savarsirii infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta unor substante psihoactive este intre 1 si 5 ani sau amenda penala. In situatia in care veti pleca din tara, va trebui sa aduceti la cunostiinta organelor de politie acest lucru si sa lasati un numar de contact, pentru a va putea prezenta la declaratii. Va puteti angaja un avocat pentru a urgenta solutionarea dosarului, insa urmarirea penala in cazul infractiunilor rutiere este de durata si se poate prelungi pe parcursul mai multor ani. Sfatul meu este sa solicitati incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei in etapa urmaririi penale, pentru a obtine o pedeapsa orientata spre minim, cu o modalitate de executare care sa va permita restituirea permisului la finalizarea dosarului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.