Forum avocaţi > Drept penal

Plangere penala

26-03-2020
Vizitator
Buna ziua. Lucrez in institutie publica si ca urmare a pandemiei, sefii ierarhici superiori de la Bucuresti ne-au trimis o Decizie si o declaratie prin care trebuia sa optezi daca soliciti sau nu munca la domiciliu. Decizia zice ca poti sa iti desfasori activitatea de la domiciliu iar angajatorul trebuie sa asigure pt acest lucru toate mijloacele necesare indeplinirii atributiilor, inclusiv, telefon, acces internet, acces securizat la sisteme IT , email, calculator. Am scris pe declaratie ca VIN la serviciu si am trecut perioada pana in 30.03.2020, mentionand ca in functie de starea mea de sanatate o sa imi reinnoiesc declaratia cu perioada. Mentionez ca sunt persoana cu handicap si boala cronica.Pentru ca am sa scriu asa, Directorul institutiei m-a chemat si a zis ca ma detaseaza la DSP la call center pentru ca eu vreau sa lucrez in viitor de la domiciliul si mi-a dat Decizie de detasare la call center DSP in baza art. 504 din Cod administrativ in data de 24.03.2020, pe TOATA perioada starii de urgenta cu posibilitatea prelungirii, in cazul prelungirii starii de urgenta. Am facut Contestatie in aceeasi zi, 24.03.2020 prin care am solicitat Anularea deciziei din motive medicale si am atasat adeverinta de la medic familie iar certificatul de handicap este la dosarul profesional si decizia de la Bucuresti in care scrie ca persoanele cu boala mea sunt Prioritate 1 de a lucra LA DOMICILIU. Mai mult, directorul mi-a zis ca se face prin rotatie la DSP cate 2 persoane, iar colegele care trebuiau sa mearga la DSP inantea mea, pe o perioada de 1 saptamana,NU au primit deziie, NU au fost la DSP, au fost trecute doar pe lista cu numele si trimisa catre Prefectura. Consider imi sunt incalcate drepturile la sanatate si viata, asa cum sunt ele garantate de Constitutie si va rog sa imi ziceti daca pot sa ii fac plangere penala si care sunt demersurile. Multumesc.
Răspunde
 26-03-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
V-as recomanda sa asteptati intai raspunsul pe care il veti primi la contestatie. Eu cred ca va fi favorabil.
Chiar dvs. ati afirmat ca v-ati oferit sa mergeti la birou pana pa 30.03.2020.
Probabil, atunci cand s-a emis decizia, s-a scapat din vedere faptul ca dvs. ati mentionat ca doar pana la 30.03 doriti sa mai veniti la birou.
Sunt convinsa ca in baza contestatiei se va remedia situatia , si dupa 30 veti fi lasat sa munciti la domiciliu.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-03-2020
Vizitator
Acelasi art.504 , zice ca functionarul poate refuza detasarea din motive de sanatate, etc. In decizie, care de regula se scrie la sfarsit, NU mi-au scris calea de atac, adica Prezenta decizie poate fi contestata...... Daca nu mi-au scris calea de atac in Decizie, decizia devine nula ?
Mutumesc
Răspunde
 26-03-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Eu am gasit doar art.532 si 533 (sanctionare disciplinara si incetare rap serviciu)in care se mentioneaza obligativitatea mentionarii "termenului în care poate fi atacat actul administrativ, precum şi instanţa de contencios administrativ competentă".

La
Art. 530 - Actul administrativ de modificare a raporturilor de serviciu

(1) Actul administrativ de modificare a raporturilor de serviciu ale funcţionarului public trebuie să conţină în mod obligatoriu următoarele elemente:

a) temeiul legal al modificării raporturilor de serviciu, identificat prin dispoziţia legală incidentă, precum şi actele doveditoare care stau la baza încadrării în textul de lege;

b) numele şi prenumele funcţionarului public;

c) denumirea funcţiei publice, individualizată prin categorie, clasă şi, după caz, grad profesional;

d) data de la care urmează să fie modificate raporturile de serviciu şi modalitatea de modificare a raporturilor de serviciu;

e) perioada pentru care se dispune modificarea raporturilor de serviciu, dacă modalitatea de modificare a raporturilor de serviciu este temporară;

f) funcţia publică pe care se efectuează modificarea raporturilor de serviciu;

g) drepturile salariale;

h) locul de desfăşurare a activităţii;

i) termenul stabilit pentru aplicarea prevederilor art. 524 alin. (1).

nu exista aceasta obligativitate. Deci, nu ar fi un caz de nulitate.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-03-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Carp a scris pe 26-03-2020:
Buna ziua. Lucrez in institutie publica si ca urmare a pandemiei, sefii ierarhici superiori de la Bucuresti ne-au trimis o Decizie si o declaratie prin care trebuia sa optezi daca soliciti sau nu munca la domiciliu. Decizia zice ca poti sa iti desfasori activitatea de la domiciliu iar angajatorul trebuie sa asigure pt acest lucru toate mijloacele necesare indeplinirii atributiilor, inclusiv, telefon, acces internet, acces securizat la sisteme IT , email, calculator. Am scris pe declaratie ca VIN la serviciu si am trecut perioada pana in 30.03.2020, mentionand ca in functie de starea mea de sanatate o sa imi reinnoiesc declaratia cu perioada. Mentionez ca sunt persoana cu handicap si boala cronica.Pentru ca am sa scriu asa, Directorul institutiei m-a chemat si a zis ca ma detaseaza la DSP la call center pentru ca eu vreau sa lucrez in viitor de la domiciliul si mi-a dat Decizie de detasare la call center DSP in baza art. 504 din Cod administrativ in data de 24.03.2020, pe TOATA perioada starii de urgenta cu posibilitatea prelungirii, in cazul prelungirii starii de urgenta. Am facut Contestatie in aceeasi zi, 24.03.2020 prin care am solicitat Anularea deciziei din motive medicale si am atasat adeverinta de la medic familie iar certificatul de handicap este la dosarul profesional si decizia de la Bucuresti in care scrie ca persoanele cu boala mea sunt Prioritate 1 de a lucra LA DOMICILIU. Mai mult, directorul mi-a zis ca se face prin rotatie la DSP cate 2 persoane, iar colegele care trebuiau sa mearga la DSP inantea mea, pe o perioada de 1 saptamana,NU au primit deziie, NU au fost la DSP, au fost trecute doar pe lista cu numele si trimisa catre Prefectura. Consider imi sunt incalcate drepturile la sanatate si viata, asa cum sunt ele garantate de Constitutie si va rog sa imi ziceti daca pot sa ii fac plangere penala si care sunt demersurile. Multumesc.

Asteptati raspunsul pe care il veti primi in urma contestatiei pe care ati formulat-o, iar daca acesta nu va fi unul favorabil, va puteti adresa instantei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.