Forum avocaţi > Drept penal

Sustragere bani casier

11-04-2020
Vizitator
Buna seara...scriu aceste rânduri cu lacrimi in ochii și cu remușcări.Sunt din Timișoara am 28 de ani ,căsători ,doi copii și locuiesc cu chirie..am doua joburi unul la o firma la care lucrez 8 h ..și pe perioada iernii mi-am mai luat un job la prof ca lucrător comercial numai că ei mai pus că casier..mi foarte rușine de cele întâmplate am sustras de câteva ori bani din salariul cu încasări ,sume modeste de 10,20de lei..am fost anunțat că am fost văzut pe camera și că filmările vor ajunge la politie..îmi poți spune ce se poate întâmpla..regret enorm fapta făcută..nu am mai avut până la acesta vârstă nici o problema cu poliția,nici o amenda nimic..și nici nu voi mai avea .
Răspunde
 11-04-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In situatia expusa, puteti fi cercetat pentru savarsirea infractiunii de furt, fapta prevazuta si pedepsita de art 228 NCP:

"(1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Fapta constituie furt şi dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau detenţia legitimă a altei persoane.

(3) Se consideră bunuri mobile şi înscrisurile, energia electrică, precum şi orice alt fel de energie care are valoare economică."

In situatia in care se va formula o plangere impotriva dvs, sfatul meu este sa incercati sa obtineti o impacare, deoarece in cazul acestei infractiuni, impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-04-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Dupa parerea mea, daca spuneti ca incadrarea dvs in fapt este de casier si ati sustras bani in mod repetat din incasarile pe care le-ati efectuat (banii pe care trebuia sa-i gestionati si sa-i predati la sfarsitul turei), ma tem ca fapta dvs. se incadreaza la infractiunea de delapidare prev. de art.295 cod penal, in forma continuata, coroborat cu art.308 cod penal.

Art. 295) - Delapidarea

(1) Însuşirea, folosirea sau traficarea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

(2) Tentativa se pedepseşte.

Art. 308) - Infracţiuni de corupţie şi de serviciu comise de alte persoane

(1) Dispoziţiile art. 289 - 292, 295, 297 - 300 şi art. 304 privitoare la funcţionarii publici se aplică în mod corespunzător şi faptelor săvârşite de către sau în legătură cu persoanele care exercită, permanent ori temporar, cu sau fără o remuneraţie, o însărcinare de orice natură în serviciul unei persoane fizice prevăzute la art. 175 alin. (2) ori în cadrul oricărei persoane juridice.

(2) În acest caz, limitele speciale ale pedepsei se reduc cu o treime.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.