Buna seara, voi incerca sa fiu cât mai explicit. În primul rând,este vorba despre prietena mea in vârstă de 17 ani. Situația stă in felul următor: părinții ei sunt plecați în străinătate si a fost lăsată in grija bunicilor de la vârsta de 11 ani, in urma unui divorț. Problema este că acești 'bunici' sunt abuzivi, fizic, verbal, moral. Recent a avut loc o.. situație. Prietena mea a fost in vizită la mătușa ei. Problema este că 'bunicii', pe lângă multe altele la fel de absurde, au instaurat regula ca nu are voie sa se vadă sau sa vorbească cu rudele de pe partea mamei. Au urmarit-o, si apoi au facut scandal la ușa mătușii. Au luat-o inapoi acasă unde a continuat situația, au apărut amenințări cu moartea adresate prietenei mele si familiei ei si un alt abuz verbal. Toată conversația a fost înregistrată totuși, dovezile fiind disponibile. Nu este prima dată cand asa ceva se întâmplă. Ea va împlini vârsta de 18 ani in octombrie anul acesta, dar situația se înrăutățește tot mai tare. In momentul de față este închisă în casa, controlată încontinuu și abuzul verbal continuă. Custodia o are tatăl ei care locuiește in Anglia. A existat ideea sa fugă la acea mătușă, dar neavând 18 ani, si 'bunicii' vor contacta autoritățile, nu știm ce s-ar putea întâmpla in acea situație. Va fi forțată sa se întoarcă la ei, pot lua acțiuni impotriva mătușii? Nu am găsit nimic in legislație despre situația asta. Altă idee a fost ca pe baza înregistrărilor, mătușa să depună o plangere împotriva 'bunicilor', dar din nou, nu știm ce se va întâmpla mai departe, cum se poate proceda. Cea mai simplă soluție este să fugă, asa ca vă rog sa îmi spuneți care ar fi urmările legale in urma acestui act. A doua soluție este plângerea, dar nu știm ce s-ar întâmpla cu ea in urma acțiunilor legale. Mulțumesc! |
|