|
28-04-2020 |
 | Dodel10 Gheorghe
|
| Buna ziua!am un dosar penal pentru refuz probe biologice de circa 2 luni.De cand am comis fapta nu am fost chemat la audieri,nu stiu nimic de dosar.Permisul nu mi-a fost luat,la circa 3 saptamani de cand m-au prins am fost la rutiera si nu apar cu permisul suspendat.Stiu ca v-a urma si vacanta judecatoreasca.Se intarzie atat de mult cercetarile? Multumesc | |
|
|
|
28-04-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| In aceasta perioada, datorita instituirii starii de urgenta, organele de cercetare penala solutioneaza doar cauzele cu caracter urgent, in principal cele cu inculpati aflati in stare de arest. Urmarirea penala in cazul infractiunilor rutiere este de durata, iar de cele mai multe ori se solutioneaza in decursul mai multor ani. Sfatul meu este sa formulati o cerere prin care sa solicitati comunicarea stadiului cercetarilor. In cazul infractiunii pentru care sunteti cercetat, permisul de regula se anuleaza, in fuctie de modalitatea de executare a pedepsei pe care o veti primi, iar pe parcursul cercetarilor nu vi se va elibera dovada pentru a putea conduce. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
28-04-2020 |
 | Dodel10 Gheorghe
|
| Multumesc doamna avocat!trebuie sa fac cerere catre parchet sau politie?sunt nedumerit deoarece permisul este valid.Nu se poate cere o solutionare mai rapida?sunt de acord cu anularea permisului,imi recunosc fapta si ce mai este nevoie dar nu vreau sa astept 2-3 ani pana la solutionare si dupa aceea alt termen pana la redobandire.M-i se pare enorm,eram si sofer profesionist si am mare nevoie de el cat mai repede... | |
|
|
|
28-04-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Formulati cererea fie la Parchet, fie la organul de cercetare penala. Sfatul meu este sa solicitati incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei in etapa urmaririi penale, pentru a beneficia de o pedeapsa orientata spre minimul special prevazut de lege, cu o modalitate de executare care sa va permita restituirea permisului la finalizarea dosarului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
28-04-2020 |
 | Dodel10 Gheorghe
|
| Am inteles!va multumesc frumos pentru ajutor si pentru timpul acordat.O zi buna! | |
|
|
|
28-04-2020 |
 | Dodel10 Gheorghe
|
| Imi cer scuze,mai am o intrebare daca se poate!Vreau sa plec la munca in Olanda.Daca fac un acord cu un domn avocat sa ma reprezinte,ma v-or acuza de sustragere de la urmarire? | |
|
|
|
28-04-2020 |
| Organele de cercetare penală lucrează. Mandatați un avocat să vă reprezinte, dar trebuie să fiți conștient că trebuie să vă prezentați la declarații atunci când organele de cercetare penală vă vor solicita asta. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
28-04-2020 |
 | Dodel10 Gheorghe
|
| Am inteles!multumesc frumos. | |
|
|
|
28-04-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Cod penal Art. 337 - Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice⇓ Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. In cazul in care ati fi condamnat de instanta,(amenda penala, suspendare sub supraveghere) s-a aplica urmatoarele prevederi legale, cu consecinta anularii permisului, iar modalitatea de rebodandire este indicata in ultimul articol. OUG 195/2002 Art. 114 - (1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri: a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie; b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracţiunile prevăzute la art. 334 alin. (2) şi (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) şi (4) din Codul penal; Art. 116 - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare: a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă; b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere Daca, procurorul renunta la urmarirea penala sau daca incheiati un acord de recunoastere a vinovatiei cu procurorul si se dispune renuntarea la aplicarea pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei, (care nu sunt solutii de condamnare) Art. 103 - (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere se dispune: c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi procurorul sau instanţa de judecată a dispus clasarea în condiţiile art. 16 alin. (1) lit. b) teza a II-a din Codul de procedură penală, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligaţia prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal; | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
28-04-2020 |
 | Dodel10 Gheorghe
|
| Va multumesc frumos,doamna avocat. | |
|
|
|
30-04-2020 |
| Dodel10 a scris pe 28-04-2020: Imi cer scuze,mai am o intrebare daca se poate!Vreau sa plec la munca in Olanda.Daca fac un acord cu un domn avocat sa ma reprezinte,ma v-or acuza de sustragere de la urmarire? Este indicat sa va angajati un avocat sa va asiste, insa la declaratii si in fata instantei va trebui sa veniti personal. Daca plecati din tara, lasati adresa si un numar de contact organului de cercetare penala. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |