|
28-04-2020 |
 | AlexNicolae Vizitator |
| Bună ziua, am o sentință de 8 luni de inchisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru alcool. Doresc sa ma înscriu la examen pentru școala de poliție și aș dori o părere deoarece in regulamentul lor scrie doar " să nu aibă antecedente penale cu excepția situației când a intervebit reabilitarea." In opinia mea potrivit art.90 alin.1 Cod penal " persoana față de care s-a dispus amânarea nu este supusă niciunei decăderi, interdicții sau incapacități ce ar putea decurge din infracțiunea săvârșită.. . " și datorită faptului că există polițiști care au săvârșit această infracțiune și au primit această sentință, iar activitatea lor la locul de muncă nu a fost afectată ar trebui sa insemne ceva. Făcând referire la specificația lor de a nu avea antecedente penale, nu ar trebui sa ma încadrez deoarece antecedent inseamna condamnare, iar amanarea aplicarii pedepsei nu este o condamnare. Și chiar dacă am această sentință care nu o sa mai figureze in cazier dupa perioada de 2 ani, dacă fac o infracțiune la fel o sa fie trecută in cazier chiar daca am amanarea sau nu. Si avand in vedere ca accepta un om "reabilitat" ma gandesc ca amanare aplicarii pedepsei nu ar trebui sa insemne un obstacol. Astept păreri din partea unor specialiști și a oamenilor care s-au aflat in situații similare. Vă mulțumesc anticipat! | |
|
|
|
28-04-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Dupa cum bine ati spus, amanarea aplicarii pedepsei nu reprezinta o solutie de condamnare. Pe cale de consecinta, la AAP nu exista reabilitare, ptr. ca nu exista condamnare. Solutia de AAP se inscrie totusi in cazier ptr. ca este acel termen de supravegehre de 2 ani in interiorul caruia Solutia de AAP poate fi revocata ori anulata (daca se face o noua infratiune ori se descopera ca s-a dat AAP nestiindu-se faptul ca a mai fost savarsita o infractiune) Pe cale de concesinta, solutia de AAP cand instanta stabileste o sanctiune dar nu o aplica nu trebuie sa fie un impediment, ptr ca nu este antecedent penal. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
28-04-2020 |
| Av.STARJIL M. a scris pe 28-04-2020: Dupa cum bine ati spus, amanarea aplicarii pedepsei nu reprezinta o solutie de condamnare. Pe cale de consecinta, la AAP nu exista reabilitare, ptr. ca nu exista condamnare. Solutia de AAP se inscrie totusi in cazier ptr. ca este acel termen de supravegehre de 2 ani in interiorul caruia Solutia de AAP poate fi revocata ori anulata (daca se face o noua infratiune ori se descopera ca s-a dat AAP nestiindu-se faptul ca a mai fost savarsita o infractiune) Pe cale de concesinta, solutia de AAP cand instanta stabileste o sanctiune dar nu o aplica nu trebuie sa fie un impediment, ptr ca nu este antecedent penal. Mulțumesc, atunci dacă de la recurutare nu o sa-mi primească dosarul o sa cer sa vorbească cu un jurist de la ei, iar daca o sa zica si el nu cum as putea contesta instituția in instanță? | |
|
|
|
29-04-2020 |
|
| Va vor primi dosarul. In cazul in care va veti confrunta totusi cu un refuz al lucratorului de la recrutare, sa depuneti imediat in scris o contestatie, cu numar de inregistrare, in care sa explicati cele de mai sus si sa solicitati sa vi se furnizeze motivele refuzului. Ulterior, in baza raspunsului, daca tot negativ este, puteti formulate o actiune in instanta. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
29-04-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Din punctul meu de vedere, va puteti inscrie pentru sustinerea examenului, iar daca vi se va refuza inscrierea, contestati decizia in instanta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
29-04-2020 |
| Av. Bratulescu Adela a scris pe 29-04-2020: Din punctul meu de vedere, va puteti inscrie pentru sustinerea examenului, iar daca vi se va refuza inscrierea, contestati decizia in instanta. Mulțumesc, am uitat sa menționez ca vreau sa ma înscriu în timpul perioadei de probatiune, nu la finalizarea celor doi ani... | |
|
|
|
29-04-2020 |
|
| Si noi am formulat raspunsul tot raportat la durata termenului de supraveghere. Dupa expirarea termenului nici nu incap discutii. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
29-04-2020 |
| Av.STARJIL M. a scris pe 29-04-2020: Si noi am formulat raspunsul tot raportat la durata termenului de supraveghere. Dupa expirarea termenului nici nu incap discutii. Ok, va multumesc pentru răspunsuri! | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |