Forum avocaţi > Drept penal

Am nevoie de un sfat

29-04-2020
Constanta
0740922046(watzup)
georgeiulia565@yahoo.com
Facebook
In 05 08 2019 (luni), am fost implicat într-un eveniment de circulatie in Mun Bucuresti organul de politie care a facut cercetarea la fața locului a constatat că eu aveam permisul suspendat din data de 03 08 2019( sîmbătă),
Mentionez faptul că nu aveam cunoștință despre acest lucru,ulterior am primit hîrtie acasa, care să ateste că am permisul suspendat pe 07 08 2019
In urma evenimentelor întîmplate m-am ales cu un dosar penal care se află trimis la parchetul de pe lângă judecătoria sectorului 1 , cu propunerea de clasare din 08 10 2019, Am 9 luni de cînd îmi astept permisul, ce trebuie să fac ?
Răspunde
 29-04-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Formulati o cerere la parchet prin care sa vi se comunice stadiul lucrarilor in dosar. Solutia pare ca va este favorabila, insa din punctul lor de vedere nu reprezinta o urgenta; deci, trebuie sa mai aveti rabdare.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-04-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Formulati o cerere la Parchet sau la organul de urmarire penala, prin care solicitati sa vi se comunice stadiul cercetarilor.

In momentul de fata, avand in vedere instituirea starii de urgenta, organele de cercetare solutioneaza doar cauzele urgente, motiv pentru care, cel mai probabil veti primi Ordonanta de clasare dupa incetarea acestei stari.

Ulterior, mergeti la Serviciul rutier cu Ordonanta de clasare, pentru a vi se restitui permisul.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-04-2020
Constanta
0740922046(watzup)
georgeiulia565@yahoo.com
Facebook
Mulțumesc frumos
Răspunde
 29-04-2020
Constanta
0740922046(watzup)
georgeiulia565@yahoo.com
Facebook
Dacă întîrzie , după încetarea stări de urgență voi merge iar la parchet,
Intrebarea mea este, :
Pot face o contestație ceva, sa imi recuperez mai repede permisul,
Ca si in cazul amenzilor de circulație, contestație cu certificat de grefier, Intreb asta ptr ca eu in prima fază am avut pc suspendat pînă pe 30 12 2019, am facut nenumărate cereri sa imi dea dreptul sa conduc cu dovada si toate mi au fost respinse ca neîntemeiate in baza articolului 111 alin 6, și articolul 300 alin 3 cod procedura penala
Răspunde
 29-04-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Inseamna ca nu ati avut dovada cu drept de circulatie si nu a fost ce sa se prelungeasca, situatia dvs. nefiind incadrata la situatiile prevazute de art.111 alin 6 din OUG 195

art 111 oug 195/2002
alin 1 b) când titularul acestuia a săvârşit una dintre infracţiunile prevăzute la art. 334, art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1) şi la art. 339 alin. (2), (3) şi (4) din Codul penal;

alin.6 La cererea titularului permisului de conducere reţinut în condiţiile alin. (1) lit. b) sau ale alin. (4), procurorul care efectuează urmărirea penală sau exercită supravegherea cercetării penale ori, în faza de judecată, instanţa de judecată învestită cu soluţionarea cauzei poate dispune prelungirea dreptului de circulaţie, cu câte cel mult 30 de zile, până la dispunerea clasării, renunţării la urmărirea penală sau, după caz, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti. Modul de soluţionare a cererii de prelungire a dreptului de circulaţie se comunică şi şefului poliţiei rutiere pe raza căreia s-a comis fapta.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-04-2020
Constanta
0740922046(watzup)
georgeiulia565@yahoo.com
Facebook
Mulțumesc frumos
Răspunde
 30-04-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Geo78 a scris pe 29-04-2020:
Dacă întîrzie , după încetarea stări de urgență voi merge iar la parchet,
Intrebarea mea este, :
Pot face o contestație ceva, sa imi recuperez mai repede permisul,
Ca si in cazul amenzilor de circulație, contestație cu certificat de grefier, Intreb asta ptr ca eu in prima fază am avut pc suspendat pînă pe 30 12 2019, am facut nenumărate cereri sa imi dea dreptul sa conduc cu dovada si toate mi au fost respinse ca neîntemeiate in baza articolului 111 alin 6, și articolul 300 alin 3 cod procedura penala

Pe perioada cercetarilor, nu vi se va elibera dovada pentru a putea conduce.

Pentru a grabi putin solutionarea dosarului si pentru a putea "negocia" cu procurorul atat pedeapsa, cat si modalitatea de executare a acesteia, solicitati incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei, in etapa urmaririi penale.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-05-2020
Vizitator
Buna ziua, as avea nevoie de un sfat de la dumneavoastră , am 17 ani și am fugit cu iubitul meu la el acasă din cauza părinților care ma obligau sa ma împac cu fostul iubit care ma bătea și ma jignea , ma agresau , îmi luau telefonul , îmi spuneau mereu ca nu sunt capabilă de nimic , am rămas traumatizata din urma comportamentului tatălui meu , ce am văzut la ei si ce mi s a întâmplat in trecut m au captivat pe viața ! Au sunat la poliție iar poliția a sunat la protecția copilului , poliția m a luat la secție au adus o și pe mama iar mama nu a făcut nimic decât scandal și foarte multe minciuni ca sa ma aducă acasă , protecția copilului a decis sa rămân o vreme la Mătușa mea dar nici ea nu poate sa ma țină tot timpul ... iar părinții mei ma suna și mi spun ca uita de mine dacă nu ma despart de iubitul meu și sa merg acasă.... eu nu pot sa ma întorc in casa aia , ei nu se pot numii parinti .... știu ca nu este bine ce am făcut dar nu puteam sa mai stau sa fiu agresată ..... nu se poate face nimic legal sa pot sta cu iubitul meu? Părinții lui sunt de acord cu noi ne susțin și ne ajuta .... va doresc o zi frumoasa
Răspunde
 01-05-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Gabriela a scris pe 01-05-2020:
Buna ziua, as avea nevoie de un sfat de la dumneavoastră , am 17 ani și am fugit cu iubitul meu la el acasă din cauza părinților care ma obligau sa ma împac cu fostul iubit care ma bătea și ma jignea , ma agresau , îmi luau telefonul , îmi spuneau mereu ca nu sunt capabilă de nimic , am rămas traumatizata din urma comportamentului tatălui meu , ce am văzut la ei si ce mi s a întâmplat in trecut m au captivat pe viața ! Au sunat la poliție iar poliția a sunat la protecția copilului , poliția m a luat la secție au adus o și pe mama iar mama nu a făcut nimic decât scandal și foarte multe minciuni ca sa ma aducă acasă , protecția copilului a decis sa rămân o vreme la Mătușa mea dar nici ea nu poate sa ma țină tot timpul ... iar părinții mei ma suna și mi spun ca uita de mine dacă nu ma despart de iubitul meu și sa merg acasă.... eu nu pot sa ma întorc in casa aia , ei nu se pot numii parinti .... știu ca nu este bine ce am făcut dar nu puteam sa mai stau sa fiu agresată ..... nu se poate face nimic legal sa pot sta cu iubitul meu? Părinții lui sunt de acord cu noi ne susțin și ne ajuta .... va doresc o zi frumoasa

In primul rand va trebui sa sesizati organele de politie cu privire la agresiunile la care sunteti supusa de catre parinti.

Daca nu puteti locui la matusa dvs pana la implinirea varstei majoratului, solicitati sa fiti internata intr-un centru pentru minori.

Ulterior implinirii varstei de 18 ani, va puteti muta la iubitul dvs.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.