Forum avocaţi > Drept penal

Plângere penală la politie pentru agresiune domestică în familie.

01-05-2020
Vizitator
Buna ziua . As dori un sfat daca se poate.
Pe data de 28 aprilie am decis sa sun la 112 deoarece am fost agresat de soție, fizic si verbal (agresiunile fizice durează de câțiva ani ,am fost amenințat cu moartea de nenumarate ori si multe altele.)mentionez ca avem si un copil de 4 ani pentru care îndur toate aceste lucruri. A venit un echipaj de poliție, am făcut o plângere pentru agresiune ,violenta in familie si amenințări cu moartea . As dori sa stiu daca exista posibilitatea sa imi retrag plângerea prealabilă?cat timp am la dispozitie sa fac acest lucru? încetează urmărirea penală împotriva soției? Mentionez ca soția mea este dispusă acum.dupa ce am făcut plângere sa rezolvam situatia amiabil si sa plece din casa doar daca imi retrag plângerea. Multumesc
Răspunde
 01-05-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In cazul infractiunilor de lovire sau alte violente si amenintare, impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Va trebui sa mergeti la politie si sa dati o declaratie prin care sa specificati ca a intervenit impacarea si va retrageti plangerea, conform dispozitiilor art. 158 NCP:

"(1) Retragerea plângerii prealabile poate interveni până la pronunţarea unei hotărâri definitive, în cazul infracţiunilor pentru care punerea în mişcare a acţiunii penale este condiţionată de introducerea unei plângeri prealabile.

(2) Retragerea plângerii prealabile înlătură răspunderea penală a persoanei cu privire la care plângerea a fost retrasă.

(3) Pentru persoanele lipsite de capacitate de exerciţiu, retragerea plângerii prealabile se face numai de reprezentanţii lor legali. În cazul persoanelor cu capacitate de exerciţiu restrânsă, retragerea se face cu încuviinţarea persoanelor prevăzute de lege.

(4) În cazul infracţiunilor pentru care punerea în mişcare a acţiunii penale este condiţionată de introducerea unei plângeri prealabile, dar acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu în condiţiile legii, retragerea plângerii produce efecte numai dacă este însuşită de procuror"

Impacarea poate interveni pana la primul termen de judecata cu procedura completa.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-05-2020

Multumesc pentru raspuns. Este vre-un model de declarație de retragere a plângeri sau ma puteti ajuta sa formulez una ?
Răspunde
 02-05-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Mergeti la politistul care instrumenteaza urmarirea penala si va va ajuta dansul la redactarea inscrisului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.