|
03-05-2020 |
 | Mihaiogk
|
| Bună seara, ieri în urma unui control sa găsit în mașină personala un cantar, foite,o punga cu pliculețe și o țigară artizanala de 7 cm care conținea canabis sau etnobotanice. Am fost dus la secție unde polițistul a făcut un proces verbal în care i-am spus ca nu sunt ale mele dând numele prietenului meu care le lăsase în mașină și după multe alte întrebări am fost lăsat sa plec. Acum va rog sa îmi spuneți ce va urma dacă exista riscul chiar de pușcărie precizez ca inafara de acea țigară nu s a găsit și alte droguri. | |
|
|
|
03-05-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Sunt 2 legi care reglementeaza domeniul: -legea 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri -iar legea care se referă la reglementarea regimului etnobotanicelor este 194/2011 Inteleg ca dvs. ati negat in fata organului orice legatura, inclusiv posibilitatea consumului propriu, cu substantele gasite in masina dvs. si, totodata, ca nu stiti ce fel de substante sunt, droguri ori etnobotanice. Pentru droguri, sunt 2 aspecte: distributia si consumul propriu. Art. 2 - (1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, TRANSPORTUL, procurarea, cumpărarea, DETINEREA ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi. (2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi. Art. 4 - (1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru CONSUM PROPRIU, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. (2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani. Dupa cum vedeti, legea nu prevede o cantitate minima, orice cantitate putand aduce incriminarea. De asemenea, si tentativa este pedepsita. Exista si o cauza de nepedepsire si o cauza speciala de reducere. Art. 14 - Nu se pedepseşte persoana care a comis una dintre infracţiunile prevăzute la art. 2 - 9 şi care, mai înainte de a fi începută urmărirea penală, denunţă autorităţilor participarea sa la comiterea infracţiunii, contribuind astfel la identificarea şi tragerea la răspundere penală a autorului sau a celorlalţi participanţi. Art. 15 - Persoana care a comis una dintre infracţiunile prevăzute la art. 2 - 9, iar în timpul urmăririi penale denunţă şi facilitează identificarea şi tragerea la răspundere penală a altor persoane care au săvârşit infracţiuni legate de droguri beneficiază de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege. In cazul dvs, probabil va fi incident art.2 din lege, asta si din cauza instrumentelor de portionare si ambalare gasite in masina dvs. Vestea buna este ca ptr. infractiune se poate acorda suspendare sub supraveghere sau chiar mai putin, si ca puteti beneficia si de un acord de recunoastere care va scade pedeapsa cu 1/3, si de clauza speciala de reducere a pedepsei cu 1/2. Nu pot completa generalitatile de mai sus fara a cunoaste elementele specifice spetei dvs. (daca aveti cazier, ce fel de droguri erau, daca cunosteati faptul ca aveti acele lucruri in masina etc.) | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
03-05-2020 |
 | Mihaiogk
|
| Cazier nu am, ce era în aceea țigare cred ca era canabis, știam doar când prietenul meu a venit cu ele în rest când le-a lăsat am avut un accident și am uitat de ele în masina. Și as mai avea o întrebare din seara în care am fost prins cam în câte zile voi fii contactat de către cei de la politie, trebuie sa apelez la un avocat de acum? | |
|
|
|
03-05-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Pe durata starii de urgenta, cercetarea penala merge mai incet, ca sa ma exprim asa. Deci, poate trece o durata mare de timp pana sa fiti chemat din nou la organul de cercetare penala. Eu v-as recomanda sa contactati un avocat de acum, ca acesta sa aiba timp sa se familiarizeze cu speta si sa stabileasca in liniste, nu pe repede inainte, o strategie de aparare. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
03-05-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Situatia este destul de delicata, deoarece infractiunea de detinere de droguri este considerata ca avand un grad ridicat de pericol social, mai ales in conditiile in care dvs ati declarat ca acele substante nu erau pentru consum propriu. Data fiind situatia de fapt, este indicat sa va asigurati o aparare eficienta, pentru a obtine o pedeapsa orientata spre minimul special, cu o modalitate de executare neprivativa de libertate. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
03-05-2020 |
 | Mihaiogk
|
| Îmi pot schimba ulterior declarația data? Fiind consumator( am fost acum câteva luni și la anti drog pentru consiliere, am fost și la spitalul de psihiatrie cu aceiași problema, la doctorul de familie la fel) sunt de acord și sa colaborez cu polițiști, aseară din cauza fricii și emoțiilor am declarat altceva... De vândut nu am vândut, cantarul chiar nu era al meu dar îl foloseam pentru a-mi face dozajul, foitele la fel pentru mine, și aceea țigară la fel. Acum cu acele plicete care punga nu era desfăcuta prietenul meu cred ca vroia sa bage în ele elastice pentru bratarele de mâini... În acest caz ar fii mai favorabil pentru mine? La spital, antidrog, medic de familie figurez ca, consumator, am încercat sa ma las apelând la toate aceste instituții... | |
|
|
|
03-05-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| In situatia in care va schimbati declarata, vi se poate retine faptul ca ati avut o atitudine nesincera, ceea ce nu este in interesul dvs. Mai mult decat atat, avand in vedere ca ati comis fapta in perioada starii de urgenta, vi se va retine si art. 78 NCP: "(1) În cazul în care există circumstanţe agravante, se poate aplica o pedeapsă până la maximul special. Dacă maximul special este neîndestulător, în cazul închisorii se poate adăuga un spor până la 2 ani, care nu poate depăşi o treime din acest maxim, iar în cazul amenzii se poate aplica un spor de cel mult o treime din maximul special. (2) Majorarea limitelor speciale ale pedepsei se face o singură dată, indiferent de numărul circumstanţelor agravante reţinute." | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |