Forum avocaţi > Drept penal

Instrainare bunuri

06-05-2020
Vizitator
Buna ziua, am detinut un teren pe care l-am vandut unui apropiat in mai 2019! Pe teren au ramas doua containere urmand sa le vand ulterior!In toamna proprietarul terenului mi-a spus verbal ca ar trebui sa imi iau acele containere in primavara ca ar vrea sa utilizeze si acel spantiu! Problema a fost cu declansarea starii de urgenta si eu nu am reusit sa le mut! In urma cu o saptamana el m-a anuntat ca a dat acele containere(fara acordul meu sau informarea mea in prealabil) si nu vrea sa imi spuna unde le-a dat pentru a le putea recupera!Eu detin factura lor plus martori care pot confirma spusele mele! Cum ma sfatuiti sa procedez. Va multumesc
Răspunde
 06-05-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din punct de vedere legal, aveti posibilitatea sa formulati o plangere penala impotriva proprietarului terenului, pentru savarsirea infractiunii de furt sau va puteti adresa instantei civile, cu o actiune in pretentii.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-05-2020
Vizitator
Dar exista vreun termen la care eu trebuia să îmi lucrurile de pe acel teren având în vedere că l.am vândut?
Răspunde
 07-05-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
conform prev. Cod civil

Art. 1.687 - Predarea bunului imobil
Predarea imobilului se face prin punerea acestuia la dispoziţia cumpărătorului, liber de orice bunuri ale vânzătorului.

Predarea lucrului vândut se face la momentul încheierii contractului sau la termenul convenit de părţi.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-05-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Trimiteți o notificare scrisă și solicitați să vă predea bunurile sau să indice locul de unde le puteți ridica.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-05-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ionuț a scris pe 06-05-2020:
Dar exista vreun termen la care eu trebuia să îmi lucrurile de pe acel teren având în vedere că l.am vândut?

Daca ati avut un termen stabilit de comun acord pentru ridicarea containerelor de pe teren, pe care nu l-ati putut respecta din cauza instituirii starii de urgenta, formulati o notificare catre proprietarul terenului, prin care sa ii puneti in vedere sa va predea bunurile sau contravaloarea acestora intr-un anumit termen, in caz contrar veti fi nevoit sa intreprindeti demersurile legale ce se impun.

Notificarea va trebui trimisa prin posta, cu confirmare de primire sau prin executor.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-05-2020
Vizitator
Va multumesc pentru raspunsuri,noi am stabilit verbal ca in aceasta primavara sa imi iau acele bunuri dar nu a fost stabilita o data fixa!Notificarea trebuie facuta de un avocat?
Răspunde
 07-05-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Puteti sa o faceti si dvs, fiind in fapt o scrisoare pe care o intitulati "notificare", insa pe care sa aveti grija sa o expediati cu confirmare de primire. Un executor v-ar lua vreo 300 de lei ca sa o expedieze.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-05-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ionut a scris pe 07-05-2020:
Va multumesc pentru raspunsuri,noi am stabilit verbal ca in aceasta primavara sa imi iau acele bunuri dar nu a fost stabilita o data fixa!Notificarea trebuie facuta de un avocat?

Notificarea o puteti redacta si dvs, iar aceasta trebuie sa cuprinda datele dvs si ale proprietarului, adresa terenului, valoarea bunurilor aflate pe teren, cat si termenul in care doriti sa vi se achite contravaloarea bunurilor.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.