Forum avocaţi > Drept penal

Amânarea aplicării prin acord, permis

20-05-2020

Bună ziua, am facut un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorul, a fost aprobat de instanță, iar acum astept hotărârea judecătorească. As dori sa stiu daca o sa mai trebuiască să astept pana sa imi pot ridica permisul dupa ce imi vine hotărârea și care este procedura, am inteles ca hotararea trebuie legalizată, iar la serviciul rutier trebuie o cerere depusă oare o sa trebuiască sa astept iarăși pentru o stampila si o cerere cine știe cat timp?
Răspunde
 20-05-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Intai, minuta (Solutia instantei) se comunica ptr a se putea exercita caile de atac. Apelul se formuleaza in 10 zile de la primirea minutei. Daca nu se exercita calea de atac de procuror, sentinta ramane definitiva.
Apoi, hotararea ca intreg trebuie redactata (acum exista numai minuta) si comunicata. Pana aici, trec usor 1-2 luni.
Dupa ce primiti hotararea, trebuie sa obtineti de la jud.o copie legalizata. 3-5 zile
Apoi, faceti cerere la politie.
Nu stiu ptr. ce infractiune la codul rutier ati primit AAP, dar s-ar putea sa primiti si 90 de zile de suspendare, in fc. de incadrarea juridica, daca prin sentintA de AAP nu vi s-a stabilit si obligattia de la 85 /2 lit.g COD PENAL [ g) să nu conducă anumite vehicule stabilite de instanta];

OUG 195/2002
Art. 103 - (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere se dispune:

c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi procurorul sau instanţa de judecată a dispus clasarea în condiţiile art. 16 alin. (1) lit. b) teza a II-a din Codul de procedură penală, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau AMANAREA APLICARII PEDEPSEI,DACA nu a fost dispusă obligaţia prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal;

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-05-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Dupa ce vi se comunica hotararea va trebui sa asteptati implinirea termenului de apel.

Daca Parchetul nu va promova calea de atac, puteti merge la Registratura instantei pentru a legaliza hotararea.

Ulterior mergeti la Serviciul Rutier cu hotararea legalizata si cu o copie de pe Cartea de identitate, pentru a vi se restitui permisul.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.