Forum avocaţi > Drept penal

Poate sa imi ia permisul ca si pieton ? Si sa imi puna etilotestul dupa o ora ?

23-05-2020

Acest site folosește cookies. Informații aici

Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptulEste posibil sa imi retina permisul de conducere pe motiv ca am cosnumat bauturi alcoolice la volan iar masina mea se afla in curtea imobilului si sa imi suspende dreptul de a conduce pe o perioada de 5 ani ??

Marius1997Utilizator21:41, 2 Mai 2020

Am plecat cu un prieten in diferite masini eu consumand o bere ciucas la 0.5 facand virajul la dreapta fix pe strada pe care locuiam oprind in fata imobilului meu iar politia aparuse in spatele meu doar cu semnale luminoase eu m am comformat eram deja oprit dar prietenul meu a fugit cu cealalta masina care ii apartinea eu nestiind ce se intampla am bagat masina in curte (domnii politisti nespunandu-mi sa raman pe loc sau sa ma someze sa raman in masina )iar ei au plecat in cautarea prietenului meu timp in care crezand ca pe el il cauta eu am bagat masina in curte si am consumat aproximativ 1 litru si jumatate de vin de tara dupa o ora domnii politisti vin la mone la adresa si imi spun cine a fost cel care a condus masina mea si i am spus ca eu dansii m au intrebat daca am baut si am zis ca am baut o bere ciucas pe care o consumasem la volan dar dansii daca nu mi au spus ce se intampla si nespunan du mi sa raman la masina eu am bagat masina in curte si am baut acel vin .. ma u pus sa le dau permisul si buletinul le am oferit dansilor actele necesare iar dupa ma pune sa suflu in fiola rezultand o alcoolemie de 0.71 spunandu le ca trebuia sa imi spuna sa raman pe loc dansii spun ca asa eram la volan si ca imi retine permisul pe o prioada de 5 ani 
Poate fii vorba de un abuz din moment ce dansii nu m au vazut la fata si nu mi au pus fiola inainte sa intru in curte ?? Dar ei au plecat in urmarirea prietenului meu el scapand fara nici o problema si fara amenda si fara permis suspendat 
Iar dansii nu mi au oferit nici un proces vrebal sau o copie a declaratiei

Mai ales ca ma impingea la ilegalitati si a vrut sa imi masluiasca declaratia
Răspunde
 24-05-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Din postarea dvs. inteleg ca elementele principale sunt:
- ati fost vazut pe drumul public de echipajul de politie, la volan si ati fost urmarit
- politia v-a identificat ca fiind proprietarul masinii urmarite de ei.
- cand v-a fost masurata alcoolemia aceasta depasea limitele legale
- ati dat declaratie scrisa organelor prin care ati recunoscut ca dvs ati condus si ca ati baut la volan
- vi s-au retinut actele

Probabil, vi s-a deschis dosar ptr. conducere sub influenta alcoolului. Consider ca ar fi necesar sa va angajati un aparator, ptr ca acesta, dupa studierea dosarului existent, sa implementeze cea mai buna cale de aparare.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-05-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Situatia este destul de delicata, deoarece riscati sa vi se intocmeasca dosar penal fie pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, fapta pedepsita cu inschisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amenda, fie pentru sustragere de la prelevarea de mostre biologice, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani, in situatia in care nu ati mers sa vi se preleveze probe biologice.

In ambele cazuri, permisul de regula se anuleaza, motiv pentru care va trebui sa va asigurati o aparare eficienta, pentru a obtine o pedeapsa cat mai mica, cu o modalitate de executare care sa va permita restituirea permisului la finalizarea dosarului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-05-2020

Nu am fost urmarit si nivi nu m am opus testelor biologice , politistul care sustine ca m a urmarit a plecat un urmarirea acelei masini iar eu am consumat acel alcool nefiimd la volan iar agentul de politie neprinzand acea masina a venit la mine acasa si luandu mi permisul dupa o ora i am explicat ca nu am baut la volan dar dansul nu a inteles am recunoscand ca am fost la volan el nevazand cine a condus masina sau daca avea centura pusa pentru ca dansul nu a venit la mine la masina el vazuse doar cand am oprit masina si a plecat in urmarirea altei masini daca voia sa ma verifice nu era normal sa imi comunice sa raman la masina ? Dansul sustine ca pe mine ma urmarea dar de ce a plecat in urmarirea altei masini si sa intors la mine acasa dupa o ora ? Dupa ce am fost la probe biologice dansul voia sa scrie in declaratie ca ma urmarit cu semnale acustice si luminoase si l am contrazis timp in care mi a spus ca imi arata filmarea m am ridicat de pe scaun si am cerut filmarea timp in care el se facea ca nu gaseste cheile autospecialei ( voia sa imi masluiasca declaratia ) cred ca sa razbunat pe mine ca nu a prins acel autoturism si a cazut totul pe mine pentru ca l am indebat daca a prins acel fugar cu masina si a spus ca nu dar te am pe tine practic nu a vrut sa ma asculte e ca si cum ar veni a doua zi sa imi puna fiola acasa

Nu as conduce beat pe drumurile publice nu am alte infractiuni nu am cazier patat nimic iar dansul nu intelege de ce as conduce beat pe drumurile publice nu a vrut sa inteleaga ca am baut acasa
Răspunde
 26-05-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Asteptati sa vedeti ce probe vor aduce impotriva dvs si ce incadrare juridica vor da faptei, iar in functie de acestea, va trebui sa va construiti o aparare eficienta, pentru a va demonstra nevinovatia.

Ar fi fost indicat sa apelati la serviciile unui avocat in momentul cand vi s-a luat declaratia.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.