|
24-05-2020 |
 | Dodel10 Gheorghe
|
| Buna ziua!am condus masina tatalui meu sub influenta alcoolului.Am refuzat probele biologice.El nu se afla cu mine si nu stia ca am baut.O sa fie si el anchetat?ce risca?multumesc | |
|
|
|
24-05-2020 |
| Buna ziua, Raspunderea este a dvs. nu a tatalui. El nu pateste nimic. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
24-05-2020 |
 | Dodel10 Gheorghe
|
| Am inteles!mi-a spus cineva ca v-a fi si el anchetat pentru incredintare si pana v-a putea dovedi ca nu a stiut i se v-a deschide dosar penal. | |
|
|
|
24-05-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Conform art.335 CP se sanctioneaza cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau ca amenda şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu detine permis sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive. Deci, pentru ca tatal dvs. sa raspunda pentru incredintare trebuia sa va fi permis explicit sa luati masina la momentul la care ati fost beat, ceea ce inteleg ca nu e cazul. Insa va fi verificat si acest aspect. Daca ati luat masina fara stiinta si fara aprobarea lui si el este proprietar, s-ar putea sa va confruntati si cu o invinuire ptr. furt de folosinta (din fericire ptr. dvs, pedepsibila doar la plangerea prealabila a tatalui.) | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
24-05-2020 |
 | Dodel10 Gheorghe
|
| Este masina mea,doar ca el este proprietar pe acte,el nu detine permis de conducere.Stia ca o folosesc dar nu stia ca eu am baut.Pentru furt nu imi v-a face plangere.Sunt 3 luni de la eveniment si nu am fost chiemat nici eu,nici el la declaratii. | |
|
|
|
24-05-2020 |
| Mai este timp ca sa va cheme. Mai ales ca in aceasta perioada nu s-au facut acte care sa necesite prezenta altor persoane, nu s-a lucrat cu publicul. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
24-05-2020 |
 | Dodel10 Gheorghe
|
| Va multumesc frumos pentru raspunsuri. | |
|
|
|
25-05-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Dodel10 a scris pe 24-05-2020: Buna ziua!am condus masina tatalui meu sub influenta alcoolului.Am refuzat probele biologice.El nu se afla cu mine si nu stia ca am baut.O sa fie si el anchetat?ce risca?multumesc Atat dvs, cat si tatal dvs veti fi cercetati penal. Dvs vi se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii revazute de art. 336 alin 1 NCP: "1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă." Tatal dvs va fi cercetat pentru savarsirea infractiunii prevazute de art 335 alin 3 NCP: "1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. (2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. (3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive." Sfatul meu este ca dvs sa solicitati incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei in etapa urmaririi penale, iar tatal dvs sa isi asigure o aparare eficienta, pentru a-si demonstra nevinovatia. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
25-05-2020 |
 | Dodel10 Gheorghe
|
| Am inteles.Eu am refuzat probele biologice.Ma incadreaza la art 337.Ma gandeam ca fiind incadrat la acest articol poate nu mai raspunde el | |
|
|
|
25-05-2020 |
|
| Tatal nu va raspunde. Art.335 prevede ca se pedepseste persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane DESPRE CARE STIE CA SE AFLA sub influenta alcoolului, adica sa stie ca nu aveti voie sa conduceti. Daca la momentul la care ati luat masina nu erati baut sau tatal dvs nici nu a stiut ca ati luat masina (in aceasta a doua situatie, nu conteaza starea in care erati, treaz sau beat) nu va raspunde penal. Atentie insa: punerea la dispozitie inseamna si predarea cheii de contact si punerea la dispozitie a documentelor masinii. De aceea, trebuie subliniat ca atunci cand ati avut acces la auto nu ati cerut consimtamantul. Dupa cum v-am mai spus in postarea anterioara, se va verifica si acest aspect, ptr ca organele au aceasta obligatie, insa tatal dvs. nu va fi tras la raspundere penala, ptr. ca nu a existat intentia de a va lasa beat la volan. Insa, ptr. ca masina nu este pe numele dvs, tatal va fi intrebat daca doreste sa depuna plangere prealabila impotriva dvs ptr furt de folosinta (art.230). (furtul intre membrii de familie se urmareste la plangere prealabila). Nu va depune, si nu veti fi urmarit ptr aceasta infratiune. Ramane doar refuzul. Refuzul se probeaza prin PV de consemnare, sub semnatura faptuitorului sau prin intermediul unor martori asistenti | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
25-05-2020 |
 | Dodel10 Gheorghe
|
| Nici nu ma gandesc sa nu recunosc,am gresit,trebuie sa platesc.Nu vreau sa il trag si pe tata dupa mine deoarece el nu are nici-o vina.Mi-ati explicat pe intelesul meu.Va multumesc enorm. | |
|
|
|
27-05-2020 |
|
| O completare postului dvs. si care,in plus, il discrimineaza pe tatal dvs. Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept a decis, în şedinţa din 25 mai 2020, că: ”Admite sesizarea formulată de Curtea de Apel Oradea în dosarul nr. 918/271/2019, prin care se solicită pronunţarea unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea următoarei chestiuni de drept: „dacă, în condiţiile art. 335 alin. (3) din Codul penal, acţiunea de încredinţare a unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care ştia că se află sub influenţa alcoolului, trebuie să vizeze o persoană care să aibă o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge sau este suficient ca aceasta să aibă o îmbibaţie alcoolică indiferent de gradul de alcoolemie?”. Stabileşte că, în interpretarea dispoziţiilor art. 335 alin. (3) din Codul penal, care incriminează fapta unei persoane de a încredinţa un vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află sub influenţa alcoolului, trebuie să vizeze o persoană care să aibă o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge. Obligatorie de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, potrivit art. 477 alin. (3) din Codul de procedură penală. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 25 mai 2020.” | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
27-05-2020 |
 | Dodel10 Gheorghe
|
| Deci daca am refuzat probele biologice nu se stie ce alcoolemie aveam in sange si nu v-a avea nici o parte in dosar.Va multumesc frumos. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |