Forum avocaţi > Drept penal

Nelamurire la politie

05-06-2020

Buna ziua,

Va scriu in speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat cu privire la o intamplare a fratelui meu mai mic.
Anul trecut, prin noiembrie, a iesit in club cu prietenii si la un momentdat in fata clubului au aprins o tigara care continea marijuana. Intamplarea a fost surprinsa de politie care i-a ridicat de la locul respectiv si i-a dus la sectie unde au stat aproximativ 4 ore apoi li s-a dat drumul sa plece. Din pacate la vremea respectiva el era consumator de marijuana, tigara procurand-o chiar de la cineva din club. Din pacate nu a vrut si nu vrea sa comunice cu mine sau cu tatal nostru sa ne explice exact ce s-a intamplat la sectie sau daca stie ce urmari ar putea fi. Tot ce am afat din intamplare a fost ca a primit o recomandata unde i se aducea la cunostinta ca trebuie sa se prezinte undeva la o anumita data. Cumva la tribunal? Recomandata a stat cu saptamanile in cutia postala, a gasit-o cand deja trecuse termenul respectiv.
Intrebarea mea este: unde a fost somat/citat sa se prezinte? Ce consecinte poate avea neprezentarea lui? Va intreb pentru ca si eu si tatal meu suntem ingrijorati si nu putem afla nimic de la el pentru ca nu vrea sa vorbeasca cu noi despre asta. Mentionez ca fratele meu are 27 de ani, este angajat full time si mai are un singur antecedent similar de cand avea 24 ani cand tot asa a fost prins de politie fumand insa atunci din ce ne-a povestit, doar a fost la sectie, l-au inregistrat cumva si l-au lasat sa plece mai repede decat de data aceasta.
Orice sfat sau parere ma ajuta.
Va multumesc.
Răspunde
 05-06-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca incidentul despre care vorbiti a avut loc in noiembrie anul trecut, e prea devreme sa fi fost ceva de la instanta.
Probabil de la organul de cercetare penala (o citatie).
Va dati seama ca nu avem cum sa stim cine l-a convocat si unde; poate nici nu avea legatura cu speta.
Nici nu e necesar sa mai fi primit si alte citatii, ptr. ca daca ii stiua nrmde telefon, citarea se poate face si telefonic, iar fratele sa fi fost deja la politie.
Dosarele de urmarire penala sunt nepublice, nici chiar inculpatul nu are acces la el usor si doar in anumite conditii. Rudele, cu atat mai putin.
Singura cale ca sa aflati ceva la acest moment este ca fratele dvs. sa va spuna ce se intampla, daca doreste.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-06-2020

Va multumesc mult de raspuns!
Sunt momente in care trebuie sa fim uniti si sper sa inteleaga ca vrem sa stim ca sa il putem ajuta.
Va multumesc inca o data si voi reveni daca mai aflu detalii.
Răspunde
 06-06-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Infractiunile privind detinerea, vanzarea si consumul de droguri sunt aspru pedepsite de lege.

Este posibil ca fratelui dvs sa i se fi intocmit dosar penal, pentru savarsirea infractiunii de detinere de droguri pentru consum propriu, fapta prevazuta si pedepsita de art 4 din Legea 143/2000:

"(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani."

Insa, in functie de situatia de fapt, fratele dvs poate fi acuzat de savarsirea infractiunilor de vanzare, livrare de droguri sau chiar aderare la grup infractional.

Sfatul meu este sa se prezinte ori de cate ori este chemat de catre organele de cercetare, sa aiba o atitudine sincera si sa isi construiasca o aparare eficienta, pentru a obtine o pedeapsa orientata spre minimul special, cu o modalitate de executare neprivativa de libertate.

Referitor la recomandata primita, este posibil sa fie vorba despre o citatie in dosarul penal.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.