|
19-06-2020 |
 | Dodel10 Gheorghe
|
| Buna ziua!am facut o cerere catre parchet sa imi comunice stadiul cercetarii penale.In cate zile sunt obligati sa imi comunice ce le-am cerut? | |
|
|
|
19-06-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Eu nu am cunostinta ca ar exista vreun termen specific de solutionare/raspuns pentru acest tip de cerere. C.pr penala foloseste expresia "termen rezonabil". Deci, va raspund cand vor ori cand pot. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
19-06-2020 |
 | Dodel10 Gheorghe
|
| Am inteles!daca nu primesc raspuns si mai fac una pentru a putea merge sa studiez dosarul,aceasta are termen sau este tot in situatia anterioara? | |
|
|
|
19-06-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| De regula, organele de cercetare raspund solicitarilor intr-un termen de o luna-doua. Daca nu ati primit raspuns intr-un timp util, puteti reitera cererea. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-06-2020 |
 | Dodel10 Gheorghe
|
| Am inteles!va multumesc frumos! | |
|
|
|
20-06-2020 |
|
| Legea vorbeste tot de un termen rezonabil, procurorul fixand data si cat timp aveti voie sa studiati dosarul. "Consultarea dosarului presupune dreptul de a studia actele acestuia, dreptul de a nota date sau informații din dosar, precum și de a obține fotocopii pe cheltuiala clientului În cursul urmăririi penale, procurorul stabilește data și durata consultării într-un termen rezonabil. Acest drept poate fi delegat organului de urmărire penală. În cursul urmăririi penale, procurorul poate restricţiona motivat consultarea dosarului, dacă prin aceasta s-ar putea aduce atingere bunei desfăşurări a urmăririi penale. După punerea în mişcare a acţiunii penale, restricţionarea se poate dispune pentru cel mult 10 zile. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
20-06-2020 |
 | Dodel10 Gheorghe
|
| Da, destul de complicat.Atunci imi puteti da un sfat,va rog frumos,cum pot afla date mai repede?am fost prins baut in urma cu 4 luni,am facut greseala si am refuzat probele biologice.Permisul nu l-am dat,la rutiera nu figureaza suspendat.Nu stiu nimic,nici numarul de dosar,sau daca mi-au intocmit dosar.Vreau sa plec la munca in Olanda si sa stiu macar daca am dosar in cercetare. | |
|
|
|
20-06-2020 |
|
| Din pacate, de intocmit, v-au intocmit dosar. Nu ptr. conducere sub influenta, ptr ca aceasta nu a fost constatata, ci ptr refuz. E pandemie, a fost stare de urgenta, acum alerta... va mai dura pana sa fiti chemat, ptr ca dosarul dvs. nu reprezinta o urgenta. Daca ramane cineva la adresa dvs. din buletin si poate ridica corespondenta ori stiti ca ati lasat nr. de telefon cuiva de la politie, plecati in Olanda, insa cand aflati ca a venit citatia si sunteti convocat, sa va prezentati. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
20-06-2020 |
|
| Daca cumva ati retinut la ce sectie de politie era arondat cel care a constatat refuzul, eventual si numele lui, mergeti direct la politie si incercati sa dati de el, in particular si sa-i puneti o intrebare. Vorbiti cu ofiterul de serviciu sa va ajute. Agentul stie nr. dosarului de la politie si pe unde a ajuns. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
20-06-2020 |
 | Dodel10 Gheorghe
|
| Asa o sa fac!va multumesc frumos pentru ajutorul acordat!o zi frumoasa! | |
|
|
|
20-06-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Dodel10 a scris pe 20-06-2020: Da, destul de complicat.Atunci imi puteti da un sfat,va rog frumos,cum pot afla date mai repede?am fost prins baut in urma cu 4 luni,am facut greseala si am refuzat probele biologice.Permisul nu l-am dat,la rutiera nu figureaza suspendat.Nu stiu nimic,nici numarul de dosar,sau daca mi-au intocmit dosar.Vreau sa plec la munca in Olanda si sa stiu macar daca am dosar in cercetare. Vi se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani. De regula permisul se anuleaza, in functie de modalitatea de executare a pedepsei pe care o veti obtine. Pentru a afla detalii despre dosar, puteti formula o cerere in acest sens adresata Parchetului de pe raza caruia s-a produs infractiunea sau Serviciului Rutier. Sfatul meu este sa solicitati incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei in etapa urmaririi penale, pentru a putea negocia cuantumul pedepsei, cat si modalitatea de executare a acesteia, cu procurorul de caz. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
20-06-2020 |
 | Dodel10 Gheorghe
|
| Am intrebat la serviciul rutier si au zis ca la ei nu apare nimic,de asemenea am intrebat de starea permisului si au zis ca nu este nici o problema,ca este valid.Permisul este la mine.Fapta a fost in urma cu 4 luni si am fost lunar la rutiera sa intreb.Mai mult,am solicitat si un cazier rutier,s-a adeverit ce mi-au zis si nu sunt trecute mentiuni. | |
|
|
|
21-06-2020 |
| Este posibil ca dosarul sa fie la sectia de politie de pe raza careia s-a comis infractiunea. Mergeti si la sectia de politie si lasati o cerere prin care solicitati sa vi se comunice daca in urma producerii faptei, s-a constituit dosar penal. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
21-06-2020 |
 | Dodel10 Gheorghe
|
| O sa incerc doamna avocat!nu trebuia sa ia numar de dosar de la parchet imediat dupa producerea faptei? | |
|
|
|
22-06-2020 |
| Da, dupa constatarea infractiunii, organul de cercetare penala intocmeste dosarul, pe care il trimite la Parchet pentru a se da un numar de dosar. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |