Forum avocaţi > Drept penal

Prescripție pedepsei penale

21-06-2020

Buna seara,în anul 2007 am fost condamnat la 3 ani cu închisoare,bineînțeles din 2007 până acuma am fost arestat de două 2 pentru aducere in țară,( mandat european).... m-am judecat în Spania iar cei de aici au refuzat extrădarea mea...au cerut mai multe detalii iar cei din România nu au dat...intrebarea mea este daca in aprilie 2007 am fost condamnat la 3 ani...cand se prescrie? Pot beneficia de prescripția specială...deoarece am depasit 10 ani? Trebuie să fac un proces? Pentru prescripție? Si daca trebuie sa fac un proces pentru prescrierea pedepsei,il pot face la Bârlad sau numai decât la Sfântu Gheorghe unde am fost condamnat? Va multumesc pentru timpul acordat si tot odata pentru sfat,o seara plăcută...
Răspunde
 21-06-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
La o condamnare de 3 ani, termenul de prescriptie a executarii pedepsei este de 8 ani.
Deci, daca v-ar fi uitat toti, in mod normal s-ar fi prescris in aprilie 2015.

Termenele de prescriptie a executarii pedepsei se socotesc de la data când hotărârea de condamnare a rămas definitivă.

NU exista prescriptie speciala pentru acest tip de prescriptie.
(doar ptr. prescriptia RASPUNDERII PENALE, or dv.aveti deja o hotarare definitiva de condamnare)

Mandatele europene au intrerupt prescriptia. Dupa fiecare mandate au inceput sa curga alte termene de 8 ani. Vedeti daca de la data finalizarii dosarului celui de-al doilea mandat European de extradare au trecut 8 ani.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-06-2020

Ok am inteles....deci in 2009 m-au arestat si m-am judecat la Madrid ..in 2015 aceeași poveste cu același final...mi-au dat drumul pt ca nu au adus nimica nou la mandat era exact tot ăla din 2009,în 2017 din nou cu același rezultat...acuma eu intreb...deci din 2017 si a reluat cursul din nou de la 0...deci 2025...dar prin 2024 dacă din nou procurorul nu a iesit la pensie imi mai da odată...ce fac merg asa la nesfârșit pt un mandat de 3 ani luată în 2007 aprilie...ce cai de atac as avea dacă nu beneficiez de prescrierea specială?mulțumesc anticipat...
Răspunde
 21-06-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
"ce fac merg asa la nesfârșit pt un mandat de 3 ani luată în 2007 aprilie"

Da, pana executati [ori "uita" de dvs. si nu mai fac nimic si se implineste termenul de 8 ani; ceea ce putin probabil.]
Altfel, veti in situatia de a va sustrage tot timpul de la executare. Daca aveti pedepse accesorii, acestea se executa pe durata sustragerii, si aveti inchisa orice posibilitate de reabilitare.
Pentru a sti daca exista cai de atac in cazul dvs, va recomand sa va angajati un avocat care sa aiba posibilitatea sa va studieze speta in totalitate (dela sentinta de condamnare pana la cererile de mandat)
Aici, doar in baza a 3 vorbe, nu aveti cum sa vi se comunice o posibila solutie.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-06-2020

Am înțeles,am sa vorbesc cu un avocat dar am sa așteptat cel puțin până în septembrie, poate trece pandemia până atunci,va mulțumesc pentru răspunsurile date si cine știe poate in august la sfârșit ne punem în contact amândoi si vedem ce e de făcut,va mulțumesc încă odată si o duminică plăcută in continuare...
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.