Forum avocaţi > Drept penal

Brățara electronica Anglia

20-08-2020
Vizitator
Buna ziua, in 2018 am promit o pedeapsa cu executare de 3 ani.Eu nu eram in tara cand s-a dat sentința.Ulterior am aflat ca sunt dat in urmărire naționala.Anul acesta in Februarie am vrut sa plecat in Spania dar m-au arestat pe aeroportul din Anglia.Am plătit cauțiune si tot de atunci port brățara electronica si merg sa semnez la secția de poliție de doua ori pe saptamana.In Septembrie am procesul la Curtea Magistraților pentru extrădare.In cazul nefericit de extrădare ,perioada in care am purtat brățara se va scade din pedeapsa de 3 ani.De asemenea Menționez ca sotia mea este aici si trebuie sa nască la sfârșitul lui Septembrie .Sunt șanse ca judecătorul sa țină cont de acest aspect?
Multumesc anticipat!
Răspunde
 20-08-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Puteti solicita deducerea perioadei petrecute in arest la domiciliu din pedeapsa primita, insa solutia ramane la aprecierea instantei, in functie de situatia de fapt.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-08-2020
Vizitator
Care instanța ?din România sau asta de aicindin Anglia?
Multumesc
Răspunde
 20-08-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Inteleg ca dvs., sub efectul mandatului european de arestare, ati fost arestat de autoritatile din Regatul Unit,apoi, dupa plata cautiunii, vi s-a instituit arest la domiciliul din Regatul Unit (probabil cu ore de noapte) și actualmente sunteti supus supravegherii electronice.

Conform Deciziei‑cadru 2002/584/JAI a Consiliului din 13 iunie 2002 privind mandatul european de arestare și procedurile de predare între statele membre:

Statul membru emitent (in cazul dvs, Romania) compută din durata totală a privării de libertate care ar trebui executată în statul membru emitent toate perioadele de detenție rezultând din executarea unui mandat european de arestare, ca urmare a condamnării la o pedeapsă sau măsură de siguranță privative de libertate.

Insa, trebuie sa luati in considerare faptul ca interpretand acest articol in urma unei cereri de decizii preliminare, Curtea de Justitie Europeana a stabilit ca:

"Articolul 26 alineatul (1) din Decizia‑cadru 2002/584/JAI a Consiliului din 13 iunie 2002 privind mandatul european de arestare și procedurile de predare între statele membre, astfel cum a fost modificată prin Decizia‑cadru 2009/299/JAI a Consiliului din 26 februarie 2009, trebuie interpretat în sensul că măsuri precum arestul la domiciliu cu o durată de nouă ore în timpul nopții, însoțit de supravegherea persoanei în cauză prin intermediul unei brățări electronice, de obligația de a se prezenta zilnic sau de mai multe ori pe săptămână la o secție de poliție la ore fixe, precum și de interdicția de a solicita eliberarea de documente care să permită călătoria în străinătate, NU SUNT, în principiu, având în vedere tipul, durata, efectele și modalitățile de executare a tuturor acestor măsuri, într‑atât de constrângătoare încât să producă un efect privativ de libertate comparabil cu cel care rezultă dintr‑o încarcerare și astfel să fie calificate drept „detenție” în sensul dispoziției menționate, aspect care trebuie însă verificat de instanța de trimitere.

Deci, - in functie de situatia dvs. concreta -, dvs.va trebui sa ridicati aceste aspecte in fata instantelor de executare din Romania, in cazul in care veti fi extradat.

Doar instanta va verifica daca situatia dvs.poate fi considerata sau nu detentie, deci cat din aceasta perioada poate fi sau nu computata.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-08-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Alin a scris pe 20-08-2020:
Care instanța ?din România sau asta de aicindin Anglia?
Multumesc

Instanta romana, ce veti fi extradat.

Daca nu se va deduce aceasta perioada, va trebui sa formulati contestatie la executare.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.