Forum avocaţi > Drept penal

Vatamare corporala

07-12-2012

acum aproape 3 ani sotul meu si cativa prieteni au lovit un jandarm(dupa ce acesta ia provovatl toti fiind in stare de ebrietate inclusiv jandarmul l),acesta avut spitalizare 80 zile.sotul meu nu a mai avut antecedente.in declaratie a recunoscut ca a lovit jandarmul dar si ca a fost la randul lui lovit de acesta.acum ia venit citatie sa se prezinte pe 10 ianuarie.....nu am mai avut niciodata probleme de genu,si nu stim cum stau lcururile,..cat de grav poate fi si cum sa procedam.el nu ar vrea sa se prezinte dar ma gandesc ca e mai grav daca nu te prezinti ca acuzat si ca reclamantul nu isi mai poate retrage plangerea in cazul asta.eu am o indoiala in privinta certifcatului medico legal al jandarmului, s-ar putea ca spitalizarea lui sa nu aiba legatura doar cu incidentului ci si din motive proprii ioar pe certificat sa scrie totatul de zile spitalizate?va rog ajutati-ma cu un sfat cum sa o scoatem la capat daca se poate...sunt gravida in luna a 5a si faptul ca as putea ramane singura ne sperie,,,,,
Răspunde
 21-12-2012
Vizitator
incadrarea faptei se face dupa numarul zilelelor de ingrijiri medicale eliberate de medicul legist si nu dupa numarul zilelor de spitalizare . daca numarul zilelor de ingrijiri medicale este peste 20 de zile , incadrarea este vatamare corporala si partile se pot impaca in orice faza a procesului penal .
daca numarul zilelor de ingrijiri medicale este peste 60 , incadrarea este vatamare corporala grava iar partile nu se mai pot impaca .
eu as recomanda sa se prezinte la proces . iar daca recunoaste fapta la primul termen de judecata , i se reduce pedeapsa cu o treime .

Sper ca ti-am fost de ajutor !
Răspunde
 13-03-2013
Vizitator
in timp ce am plecat pe culoarea verde a semaforului,din sens opus in timp ce traversam intersectia a trecut un alcoolist pe rosu si ma lovit avea alcolemie de 0,69 in aerul expirat,mi a facut dauna totala. -intrebarea este-eu sunt in concediu medical cu o atela la picior,si ma doare in capul pieptului-in cat timp trebuie sa merg la medicul legist,si in afara de la politie ce documente trebuie sa mai duc

Sper ca ti-am fost de ajutor ! [/quote]
Răspunde
 26-03-2013
Vizitator
in urma cu cateva saptamani am fost lovit de o persoana,fapt care mi-a provocat o leziune la nivelul maxilarului.......am fost la spital am fost operat dupa care am fost internat 3 zile....ca urmare a consultatiei medicului legist am primit 45 de zile de ingrijiri medicale...vinovatului i-am cerut o suma de bani pentru a ne impaca,insa el nu a fost de acord cu suma ceruta de mine si in cele din urma o sa ajungem la tribunal...as dori o informatie in legatura cu acest caz,ce ar trebui sa fac si ce sanse am sa castig acest proces si sa fiu despagubit?...tin sa mentionez ca nu am ripostat in nici un fel fata de persoana respectiva...multumesc
Răspunde
 06-04-2013
Vizitator
Din expertiza medico-legala, fapta suferita de dvs se incadreaza in vatamare corporala, astfel incat, pentru a ajunge la tribunal, trebuie ca dvs sa faceti o plangere la organele competente pt a fi pusa in miscare actiunea penala. Aceasta fapta se pedepseste cu inschisoare de la 6 luni la 5 ani. Pentru despagubiri, va trebui sa va constituiti parte civila in proces, insa aceste daune morale raman la aprecierea instantei, in functie de suferinta care v-a fost provocata si de consecintele suferite pe plan social si profesional. In orice caz, impacarea partilor duce la inlaturarea raspunderii penale a autorului.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.