|
04-09-2020 |
 | Alex Vizitator |
| Buna ziua! Am avut pe rol la judecatorie un proces soluționat in data de 25/06/2020 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența bauturilor alcoolice,cu 1 an cu suspendare si 2 ani sub supraveghere. In decizia finala care mi a fost prezentata nu se precizeaza nimic despre suspendarea/anularea permisului de conducere! Am rugamintea, daca ma puteți lămuri in aceasta privinta, cand imi pot redobîndi permisul de conducere? Va mulțumesc! | |
|
|
|
04-09-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Conform art.114 lit.b din OUG 195/2002, permisul se anuleaza in cazul unei condamnari prin hot.jud. definitiva in temeiul art.336 CP (alcool) Cobform Art. 116 - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 ..... se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare: b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere Deci, in acest moment permisul dvs. este anulat. Veti da un nou examen dupa 1 an de la ramanerea definitiva de condamnare. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
04-09-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Va puteti prezenta la examenul pentru redobandirea permisului, dupa implinirea termenului de un an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
12-09-2020 |
 | Dorin Vizitator |
| Buna ziua am făcut permisul de conducere in Germania .am fost prin beat pe bicicleta 2,16 m-au lăsat permisul de conducte și au spus ca pot sa conduc orunde dar nu in Germania ..dacă ma prinde ca conduc la ei in tara îl suspenda de tot .eu am venit in România sa îl schimb in cel românesc cei de la poliția de permise m-au reținut permisul și suspus Ca trebuie sa fac un test de alcoolici sa pot primi iar permisul .Nu înțeleg de ce au oprit permisul meu Ce pot sa fac in acest caz pot obține alt permis | |
|
|
|
12-09-2020 |
 | Dorinfoldesi
|
| Dorin a scris pe 12-09-2020: Buna ziua am făcut permisul de conducere in Germania .am fost prin beat pe bicicleta 2,16 m-au lăsat permisul de conducte și au spus ca pot sa conduc orunde dar nu in Germania ..dacă ma prinde ca conduc la ei in tara îl suspenda de tot .eu am venit in România sa îl schimb in cel românesc cei de la poliția de permise m-au reținut permisul și suspus Ca trebuie sa fac un test de alcoolici sa pot primi iar permisul .Nu înțeleg de ce au oprit permisul meu Ce pot sa fac in acest caz pot obține alt permis | |
|
|
|
13-09-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Dorin a scris pe 12-09-2020: Buna ziua am făcut permisul de conducere in Germania .am fost prin beat pe bicicleta 2,16 m-au lăsat permisul de conducte și au spus ca pot sa conduc orunde dar nu in Germania ..dacă ma prinde ca conduc la ei in tara îl suspenda de tot .eu am venit in România sa îl schimb in cel românesc cei de la poliția de permise m-au reținut permisul și suspus Ca trebuie sa fac un test de alcoolici sa pot primi iar permisul .Nu înțeleg de ce au oprit permisul meu Ce pot sa fac in acest caz pot obține alt permis Nu puteti obtine un alt permis, daca cel emis de autoritatile germane nu a fost anulat. Luati legatura cu un avocat din Germania pentru a va preciza ce test trebuie sa promovati pentru a putea conduce din nou. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
04-04-2021 |
 | Adrian Vizitator |
| Buna , as avea si eu o intrebare , am fost surprins depasind viteza legala ( 110 km/h in localitate ) si nu aveam 1 an de cand mi am luat permisul la data respectiva , insa datorita a 3 greseli prezente in pv ( prenumele gresit, mâzgalitura, serie dovada gresita ), am facut contestatie si a venit termenul de prezentare in instanta, la care eu deja implinisem 1 an de permis ,si dupa vreo 15 zile cand mi au spus ca mi se va comunica hotararea , am primit o instiintare ca nu este fondata contestatia si ca trebuie sa imi predau permisul pentru suspendare de 90 de zile , intrebarea este daca voi mai putea da examenul de redobandire . | |
|
|
|
07-04-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| va referiti la reducerea suspendarii de la 90 de zile la 30 de zile si sustinerea testului 13 din 15. Daca aveti mai putin de 1 an vechime , nu puteti beneficia de reducere. Veti sta suspendat intreaga perioada de 90 de zile. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
28-01-2022 |
 | Criss Vizitator |
| Sunt victima unui abuz... În 2020 mi. a fost anulat permisul de conducere..., după un an de la rămânerea definiriva a hotărârii judecătorești am făcut cerere la drpciv, pt redobândire permis. Am omis sa spun ca am o pedeapsa complementara pe art 66,lit a și b. Nu am și pe litera,, I,, deci nu. Mi este interzis dreptul de a conduce vehicule. Când am fost sa iau rezultatul la cerere de la drpciv, vad ca au trecut din,, burta,, ca am interzis 5 ani sa nu conduc.. Ori aceasta aberație nu are nici. Un temei legal, unde scrie?, în hotărârea judecătorească nu se pomenește nimic, de interzicerea dreptului de a conduce autovehicule(art 66,litera, I,,.. Ce ma sfătuiți sa fac? MULȚUMESC frumos! | |
|
|
|
28-01-2022 |
| Formulati in scris o cerere adresata comandantului Politiei rutiere, pentru a fi inscris la examenul pentru redobandirea permisului, atasand un exemplar al hotararii de condamnare. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
28-01-2022 |
 | Criss Vizitator |
| Mulțumesc frumos pt răspuns!!! | |
|
|
|
|
|