Forum avocaţi > Drept penal

Pașaport

08-12-2020

Bună seara,in anul 2007luna aprilie am fost condamnat la 3 ani cu închisoare pentru înșelăciune,m-am sustras de la pedeapsă...in mod normal ar fi ca in 2015 sa fie prescrisa condamnare,dar am avut emis un mandat european de arestare și am fost arestat în multe rânduri pentru a fi trimis în România,la care cursul prescrierii se reia de la zero...tin sa menționez că am călătorit în anul 2020 ...in Germania...Elveția.. Franța si m-au oprit deoarece avem mandat european dar interpolul vrea să știe unde am adresă...doar pentru asta...intrebarea mea ar fi următoarea: de-a lungul anilor inclusiv in vara acestui an am facut programare pentru a solicita la Consulat pașaportul, de fiecare dată ma respingeau deorece aveam o condamnare in România,acuma in decembrie mi-am încercat din nou norocul si mi-au acceptat pentru pașaport....oare sa prescris pedeapsa de 3 ani luată în 2007...după 13 ani?va multumesc pentru orice sfat si timpul acordat...
Răspunde
 09-12-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Pentru ca nu ati oferit date concrete ca sa putem face un calcul daca s-a implinit sau nu termenul prescriptiei executarii pedepsei, va pot spune doar ca:
- termenul este de 5 ani, plus durata pedepsei ce urmează a fi executată, adica 8 ani in cazul dvs.; daca ultima intrerupere a prescriptiei a fost in dec.2012, ati putea considera ca s-a implinit termenul;
- insa, emiterea pasaportului poate fi oprita doar temporar, la solicitarea organelor, nu permanent; adica, daca prin hot.jud. nu a fost interzisa deplasarea in strinatate, faptul ca acum a fost eliberat pasaportul nu are legatura cu implinirea sau nu a prescriptiei

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-12-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Conform dispozitiilor art 162 NCP, termenul de prescriptie al executarii pedepsei este de 5 ani, la care se adauga cuantumul pedepsei aplicate:

"(1) Termenele de prescripţie a executării pedepsei pentru persoana fizică sunt:

a) 20 de ani, când pedeapsa care urmează a fi executată este detenţiunea pe viaţă sau închisoarea mai mare de 15 ani;

b) 5 ani, plus durata pedepsei ce urmează a fi executată, dar nu mai mult de 15 ani, în cazul celorlalte pedepse cu închisoarea;

c) 3 ani, în cazul când pedeapsa este amenda.

(2) Termenele prevăzute în alin. (1) se socotesc de la data când hotărârea de condamnare a rămas definitivă.

(3) În cazul revocării sau anulării amânării aplicării pedepsei, suspendării executării pedepsei sub supraveghere ori liberării condiţionate, termenul de prescripţie începe să curgă de la data când hotărârea de revocare sau anulare a rămas definitivă.

(4) În cazul revocării liberării condiţionate, în condiţiile art. 104 alin. (1), termenul de prescripţie începe să curgă de la data când hotărârea de revocare a rămas definitivă şi se calculează în raport cu restul de pedeapsă neexecutat.

(5) În cazul înlocuirii pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii, termenul de prescripţie curge de la data când hotărârea de înlocuire a rămas definitivă şi se calculează în raport cu durata pedepsei închisorii.

(6) Pedepsele complementare aplicate persoanei fizice şi măsurile de siguranţă nu se prescriu.

(7) Prin pedeapsa ce se execută se înţelege pedeapsa stabilită de instanţă, ţinându-se cont de cauzele ulterioare de modificare a acesteia."

Pentru a calcula corect termenul de prescriptie, trebuie avut in vedere ultimul act de sustragere de la executare.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-12-2020

Bună seara,va mulțumesc pentru timpul si raspunsul acordat,da aveti dreptate,oricum va trebui să iau legatura cu un avocat și sa sa uite la dosarul meu,am cerut si cazierul prin Consulat si mi-a fost refuzat,pe motivul ar fi..... situație juridică neclară... va mulțumesc si cum suntem in luna decembrie,va urez sărbători fericite doamna avocat Mariana
Răspunde
 09-12-2020

Bună seara doamna avocat Adela,va mulțumesc pentru răspunsul oferit...dar se vede ca condamnarea mea din anul 2007 nu este prescrisa nici in prezent,am fost astăzi la Consulat si le-a apărut acolo ca am o problema in România,după sărbători voi lua legătura cu un avocat sa văd clar care este situația mea....deorece nu se poate o condamnare de 3 ani luată în 2007 și să plătesc o viață...totusi au trecut 13 ani de atunci...dar cel mai bine un avocat cand va vedea dosarul...ma va lămuri,va mulțumesc pentru răspunsul dat....va urez sărbători fericite doamna avocat Adela
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.