Forum avocaţi > Drept penal

Reîncadrare faptă

14-12-2020
Vizitator
Bună ziua! Știu că unei persoane condamnate în străinătate și transferată în România i se recunoaște condamnarea conform codului penal de la noi. Totuși am citit articole în care unor persoane li s-au aplicat reduceri la pedepse. Dacă este adevărat vreau să știu dacă este nevoie de un avocat. Mulțumesc.
Răspunde
 14-12-2020
Vizitator
Vivi a scris pe 14-12-2020:
Bună ziua! Știu că unei persoane condamnate în străinătate și transferată în România i se recunoaște condamnarea conform codului penal de la noi. Totuși am citit articole în care unor persoane li s-au aplicat reduceri la pedepse. Dacă este adevărat vreau să știu dacă este nevoie de un avocat. Mulțumesc.
Răspunde
 14-12-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Mergeti cu actele la un avocat; el va va confirma ori infirma daca ceea ce credeti dvs. ca s-ar aplica in speta este posibil sau nu. Nu puteti obtine un raspuns fara studiul dosarului.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-12-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca persoana condamnata nu are posibilitatea sa isi angajeze un avocat, i se va desemna unul din oficiu.

Procedura de recunoastere si executare a hotararii straine se efectueaza in conformitate cu dispozitiile art. 117 din Legea 302/2004:

"(1) Cererea de recunoaştere a unei hotărâri penale străine, formulată de autoritatea competentă a statului străin solicitant, este transmisă de Ministerul Justiţiei procurorului general al parchetului de pe lângă curtea de apel în circumscripţia căreia domiciliază sau îşi are reşedinţa condamnatul.

(2) Condamnatul se citează, iar odată cu citaţia i se comunică hotărârea străină împreună cu actele ce o însoţesc, într-o limbă pe care o înţelege.

(3) Condamnatul are dreptul la un avocat ales sau desemnat din oficiu şi, după caz, la interpret.

(4) Instanţa, ascultând concluziile procurorului şi declaraţiile condamnatului, dacă constată că sunt întrunite condiţiile legale, recunoaşte hotărârea penală străină sau actele judiciare străine, iar în cazul în care pedeapsa pronunţată prin acea hotărâre nu a fost executată sau a fost executată numai în parte, substituie pedepsei neexecutate sau restului de pedeapsă neexecutat o pedeapsă corespunzătoare potrivit legii penale române.

(5) Dacă hotărârea penală străină se referă la un bun imobil, cererea se transmite procurorului general al parchetului de pe lângă curtea de apel în circumscripţia căreia se află imobilul.

(6) Curtea de Apel decide prin hotărâre pronunţată în camera de consiliu, care poate fi atacată cu recurs. Hotărârea se comunică parchetului şi Ministerului Justitiei."

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.