Forum avocaţi > Drept penal

Buna seara!

27-01-2021

Buna seara, a-si vrea si eu un sfat daca se poate . In data de 10.10.2020 am fost oprit de un echipaj de politie rutiera pe un drum de exploatare, mi-au pus fiola si mi-a iesit 0,64 , acestia conducandu-ma la prelevare de probe la spitalul judetean iar acolo doctorul de garda le-a zis politistilor ca sambata si duminica nu se preleveaza probe la spital si la policlinica, distanta intre ele de 15 minute . De atunci acestia tergiverseaza dosarul si nu ma cheama pentru audieri sa imi aduca la cunostinta probele biologice . Sunandu-l pe unul dintre agentii constatatori ,, foarte iritat de derans,, motivand ca asteapta recalcularea probelor ca eu am tras de timp si nu au ajuns in termen de 30 minute la prelevare de probe . Am facut si doua petitii la parchet fara nici un raspuns . Ce pot face in situatia asta tinand cont ca eu nu am circulat pe un drum public iar agentii in dovada si in procesul verbal de constatare a infractiunii flagrante au scris ca m-au oprit pe un drum judetean. Am martori si poze in momentul cand m-au oprit. Va mulțumesc!!
Răspunde
 28-01-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Asteptati. La un moment dat, ceva trebuie sa se intample.
Daca doriti, mai trimiteti o cerere de informare stadiu dosar.
S-ar putea (dar nu sunt sigura, ptr ca nu ati spus care a fost timpul efectiv scurs intre fiola si prelevare sange) ca la proba de sange sa nu fi iesit alcoolemia mai mare de 0,40, caz in care e doar contraventie.
Deci, asteptati.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-01-2021

Problema cu timpul de la prelevare probe este ca ei m-au condus peima data la spital unde au fost informati ca nu se preleveaza probe acolo sambata si duminica si se preleveaza la policlinica. De la locul faptei pana la spital cam 20 de minute la spital vreo 5 de la spital la policlinica vreo 10,15 minute cu vreo 5 acolo pana au recoltat. Ce vina am eu ca s-a intarziat. Nu este vina mea de incompetenta lor , se mai bat si cu pumnul in piept ca lucreaza la judet. In fiola a iesit 0,64 in sange nu stiu ca nu m-au chemat sa imi aduca la cunostinta . Dar ma intereseaza și faptul ca in dovada si in procesul verbal de constatare a infractiunii flagrante au scris drum judetean in loc de drum de expluatare . Fapta asta nu este un abuz in serviciu ? Drumul de expluatare nu este un drum public . In tot codul penal nu am gasit un articol unde pot fi incadrat . Au intocmit dosarul cum au vrut ei . M-au si fortat sa semnez procesul verbal motivand ca daca nu semnez imi pun catusele si le-am semnat atunci.
Răspunde
 28-01-2021

Mentionez nu am mai avut de a face cu politia am de 10 ani permisul am condus zi de zi . In 10 ani 2 amenzi am luat . Momentan permisul e expirat la ei . Ce sfaturi imi puteti da sa obtin permisul mai repede . Au trecut 4 luni. Va multumesc
Răspunde
 28-01-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Ref. la drumul unde v-au gasit. Daca detineti probe si puteti explica presiunile la care ati fost supus puteti face o sesizare penala pe acest aspect.

Pe celalalt aspect, cu alcoolemia, nu va inteleg ptr ca va contraziceti in mesaje.

Art 336 cod penal prevede ca este infractiune doar conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge [se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă]
Unei îmbibaţii de alcool egală sau peste 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat corespunde un minim de 0,80 g/l alcool pur în sânge si fapta constituie infracţiune.

Sub 0,40 g/l in aer este doar contraventie.

Dvs. nu sunteti clar in mesaj, va contraziceti:
- in primul mesaj spuneti ca ati avut 0.64 in aerul expirat
- iar in al doilea ca "In fiola a iesit 0,64 in sange" ;

Deci, vi s-a luat sau nu sange? o proba sau 2 probe, la interval de o ora una de alta?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-01-2021

Imi cer scuze de greseala, 0.64 in aerul expirat , mi-au prelevat 2 probe la un interval de o ora.
Răspunde
 28-01-2021

Referitor la categoria de drum am martori am poze de la martori ,m-am informat la ANCPI si la primarie de categoria de drum ca nu este un drum public .
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.