Forum avocaţi > Drept penal

Cerere reabilitare de drept

31-01-2021
Vizitator
Buna ziua , am rugmintea daca se poate sa mi dati un link cu cerere de reabilitare de drep
Răspunde
 31-01-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Reabilitarea de drept se numeste "de drept" pentru ca se face din oficiu, de catre autoritati. Nu trebuie cerere.

"La împlinirea termenului de 3 ani prevăzut la art. 165 din Codul penal, dacă persoana condamnată nu a mai săvârșit o altă infracțiune, autoritatea care ține evidența cazierului judiciar va șterge din oficiu mențiunile privind pedeapsa aplicată condamnatului."

Poate doriti o cerere de reabilitare judecatoreasca?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-01-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In situatia in care pentru pedeapsa primita intervine reabilitarea de drept, dvs trebuie doar sa asteptati implinirea termenului de reabilitare.

Dupa implinirea acestui termen, puteti solicita eliberarea unei fise de cazier judiciar, pentru a vetifica daca fapta mai figureaza in cazier.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-02-2021
Vizitator
Va multumesc pentru timpul acordat, tin sa precizez ca in anul 2008 am terminat de executat pedeapsa in care am fost condamnat. Din 2008 si pana acum nu am mai savarsit nici o fapta cu care sa fiu condamnat. Va multumesc
Răspunde
 01-02-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Trebuie sa ne spuneti care a fost pedeapsa executata, cuantumul ei si modalitatea de executare, ptr ca in functie de aceasta se stabileste daca e vorba de reabilitare de drept ori judecatoreasca si, cel mai important, termenul reabilitarii.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-02-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Conform dispozitiilor art 165 NCP:

"Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depășește 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârșit o altă infracțiune."

Daca pedeapsa primita nu se incadreaza acestor conditii, va trebui sa solicitati in instanta reabilitarea judecatoreasca.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.