Forum avocaţi > Drept penal

Pedeapsa

13-02-2021
Vizitator
Buna ziua concubinul meu este arestat are 5 ani și 8 luni este inchis la margineni as dori sa stiu daca ii pot face transferul in bucuresti l penintenciarul rahova fiindca este foarte departe nu imi permit sa merg l el avem si o fetiță împreună
Răspunde
 13-02-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Cererea de transfer dintr-un penitenciar intr-altul poate fi facuta atat de o ruda (iar detinutul sa si-o insuseasca), cat si de catre detinut.
In cazul dvs,nu exista grad de rudenie, deci dvs.nu puteti formula o astfel de cerere.
Insa, concubinul dvs. poate formula el personal cererea catre Administratia Nationala a Penitenciarelor solicitand transferul.
Transferul poate fi moticat de: starea precara de sanatate, probleme familiale, distanta mare intre domiciliu si locul de detinere, alte motive - inclusiv siguranta persoanei incarcerate. La cerere se anexeaza orice documente care pot sustine cererea.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-02-2021
Vizitator
Noi vrem sa ne cununa luna viitoare, după cununie pot face solicitare de transfer, eu cu fetița in bucuresti locuim eu am buletin de bucuresti el are buletin de dâmbovița,multumesc frumos
Răspunde
 13-02-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Fara discutie, puteti face cerere.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-02-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Andreeea a scris pe 13-02-2021:
Buna ziua concubinul meu este arestat are 5 ani și 8 luni este inchis la margineni as dori sa stiu daca ii pot face transferul in bucuresti l penintenciarul rahova fiindca este foarte departe nu imi permit sa merg l el avem si o fetiță împreună

Pentru a obtine transferul intr-un alt penitenciar, concubinul dvs trebuie sa formuleze o cerere in acest sens, intemeiata pe dispozitiile art 45 din Legea 254/2013:

"(1) Transferarea persoanelor condamnate în alt penitenciar, ca urmare a stabilirii provizorii a regimului de executare, se dispune de către directorul penitenciarului, conform profilării penitenciarelor stabilite prin decizie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

(2) Transferarea persoanelor condamnate în alt penitenciar, ca urmare a stabilirii sau schimbării regimului de executare a pedepselor privative de libertate sau pentru alte motive întemeiate, se dispune, la propunerea comisiei prevăzute la art. 32 sau la cererea persoanei condamnate, cu avizul comisiei prevăzute la art. 32, de către directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

(3) Transferarea persoanelor condamnate în alt penitenciar, dacă este necesară activităţii unui organ judiciar, se dispune, la solicitarea organului judiciar, de către directorul penitenciarului iar, în cazul persoanelor condamnate solicitate de mai multe organe judiciare în aceeaşi perioadă de timp, transferarea temporară se dispune de către directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

(4) Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor dispune transferarea temporară în situaţia prevăzută la alin. (3), ţinând cont de următoarele criterii:

a) cauzele penale în care, pentru persoanele condamnate, au fost emise mandate de arestare preventivă;

b) cauzele penale au prioritate faţă de cauzele civile;

c) instanţele judecătoreşti au prioritate faţă de celelalte organe judiciare; d) gradul de jurisdicţie a organului judiciar care instrumentează cauza;

e) netransferarea ar afecta grav urmărirea penală sau judecata.

(5) Cu ocazia primirii citaţiei de către persoana condamnată în cadrul unei
proceduri judiciare declanşate de aceasta, în măsura în care condamnatul contestă iniţierea acestui demers judiciar, cererea condamnatului de nerecunoaştere sau de retragere a cererii urmează a fi transmisă de îndată, prin grija administraţiei penitenciarului, instanţei sau parchetului învestit.

(6) Transferarea deţinuţilor în centrele de reţinere şi arestare preventivă ce funcţionează în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, necesară activităţii organelor judiciare, se face cu aprobarea directorului penitenciarului şi informarea judecătorului de supraveghere a privării de libertate. Perioada şi motivele de transfer fac parte din adresa scrisă şi semnată, după caz, de şefii Inspectoratului General al Poliţiei Române, inspectoratelor judeţene de poliţie, directorul general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau al Direcţiei Generale Anticorupţie, avizată de procuror. La expirarea perioadei, deţinutul este depus la penitenciarul de unde a fost transferat.

(7) Dispoziţiile art. 43 alin. (4) şi (5) se aplică în mod corespunzător.

(8) Este interzisă transferarea în penitenciare, pentru o perioadă mai mare de 10 zile, a persoanelor care execută măsura educativă a internării într-un centru educativ sau într-un centru de detenţie. Dispoziţiile art. 36 alin. (5) se aplică în mod corespunzător."

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.