Forum avocaţi > Drept penal

Confirmare urmărire penala

14-04-2021
Vizitator
Bună seara. Am primit o citație prin care mi se spune sa ma prezint la o data anume pentru confirmare renunțare urmărire penala. Întrebarea este : dacă ma duc și confirm mai primesc ulterior prin posta ceva sau se ia hotărârea renunțării urmăririi penale? Exista vreo consecința grava sau se poate lua atunci pe loc vreo vreo hotărâre sa răspund penal?
Răspunde
 14-04-2021
Vizitator
As aprecia enorm dacă mi-ați răspunde!
Răspunde
 15-04-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
In cazul dvs, procurorul a emis o ordonanta de renuntare la urmarire penala. Conform legii,aceasta ordonanta trebuie confirmata de instanta.

Din acest motiv,ati fost citata la instanta.
Prezenta dvs. nu este obligatorie, insa este recomandabila.

Atunci pe loc nu se poate lua o alta decizie, decat de confirmare a renuntarii ori de intoarcere a dosarului la procuror.

Daca judecatorul va vede, constata interesul dvs in rezolvarea dosarului, faptul ca regretati fapta savarsita, cantareste dosarul si ca om, nu doar ca judecator.

Deci, va recomand sa va prezentati in instanta, sa aveti o atitudine sincera si cooperanta, sa fiti imbracata decent (fara accente excesive) si totul va fi bine.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-04-2021
Vizitator
Am înțeles. Trebuie sa am altceva decât buletinul? Îmi mai trimite ceva prim posta dacă ma duc?
Răspunde
 15-04-2021
Vizitator
Bănuiesc ca ma întreabă doar dacă sunt de acord cu confirmarea renunțării urmăririi penale, nu?
Răspunde
 15-04-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Asa ceva nu va intreaba, pentru ca nu depinde de dvs confirmarea sau infirmarea data de instanta, deci acordul dvs. e irelevant in speta.
Eventual va intreaba de circumstantele faptei, daca regretati fapta,de situatia dvs. personala.
Da, sa aveti buletinul la dvs. I
n afara de citatia primita, nu veti mai primi nimic.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-04-2021
Vizitator
Va mulțumesc mult. Îmi este destul de teama și de asta întreb...
Răspunde
 15-04-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Mada a scris pe 14-04-2021:
Bună seara. Am primit o citație prin care mi se spune sa ma prezint la o data anume pentru confirmare renunțare urmărire penala. Întrebarea este : dacă ma duc și confirm mai primesc ulterior prin posta ceva sau se ia hotărârea renunțării urmăririi penale? Exista vreo consecința grava sau se poate lua atunci pe loc vreo vreo hotărâre sa răspund penal?

Parchetul a pronuntat o solutie de netrimitere in judecata.

Sfatul meu este sa va prezentati la termen si sa solicitati admiterea propunerii Parchetului, astfel ca nu veti mai raspunde penal pentru fapta comisa.

Veti primi solutia instantei prin posta.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.