Forum avocaţi > Drept penal

Pot scapa cu amendă penală?

22-04-2021
Vizitator
Acum un an jumatate mergeam in râmnicu vâlcea împreună cu 2 prieteni sa rezolvam niște probleme.pe unul dintre ei l-am lăsat într-un parc sa se întâlnească cu cineva iar eu si celalalt "andrei"am fost sa ridicam niște colete cand ne-am intors dupa amicul nostru"florin" acesta a scos din buzunar un portofel pe care îl găsise erau 3 carduri bancare in el am luat fiecare cate unu si am incercat sa facem cumpărături ,cardul care mi-a revenit nu a avut fonduri ,andrei a cumpărat o dată iar florin de 16 ori .
In urma cercetărilor poliției eu am.fost încadrat la tentativa de operațiuni financiare frauduloase si complicitate la celelalte acte materiale..prejudiciul total este de 1000 de lei ..mentionez ca m-am intalnit personal cu partea vătămata si l-am rugat sa ii achit prejudiciul i-am oferit 3000 de lei iar dansul a spus că fara 3000 de euro nu sta de vorba cu mine si ca ne trimite la închisoare...Acum eu stiu ca an făcut o greșeală dar a fost si neglijența dansului iar sa ceri 3000 de euro e de o nesimtire mai mare ca a noastră...
Intrebarea mea este cu ajutorul unui avocat la ce m-aș încadra?astept un raspuns va multumesc anticipat
Răspunde
 23-04-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Infractiune prevazuta de art.250 se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani.

Daca in cazul dvs. s-a retinut doar tentativa, limitele se reduc la jumatate (1 - 3,5 ani).

Daca mergeti pe procedura recunoasterii, se mai scade 1/3 din pedeapsa.

E cert ca fie ca ii dati, fie ca nu-i dati bani, nu depinde de persoana pagubita sa va trimita la inchisoare / sa primiti o pedeapsa. Nu exista impacare ori retragerea plangerii.

Deci, ca-i dati 3000 lei ori 3000 euro nu va ajuta cu nimic. Dosarul merge inainte.

Daca acoperiti insa prejudiciul material cauzat, aveti o circumstanta atenuanta care va fi avuta in vedere de instanta si care va aduce o alta reducere a pedepsei cu alt 1/3.

Cu alte cuvinte, daca faceti cele de mai sus, pedeapsa se va stabili va fi redusa intai cu 1/2, apoi cu 1/3 si din nou cu 1/3.

Aveti sansa sa se renunte la urmarirea penala de catre procuror ori sa primiti din partea instantei amanarea aplicarii pedepsei. Si, da, puteti primi doar amenda penala.

Luati-va un avocat sa va ajute.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-04-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din pacate pentru infractiunea pentru care sunteti cercetat, legea nu prevede pedeapsa amenzii si nici impacarea cu persoana vatamata.

Fiind vorba despre tentativa, limitele pedepsei se reduc la jumatate, iar daca veti merge pe procedura simplificata, aceste limite se vor mai reduce cu 1/3, astfel ca veti obtine o pedeapsa orientata spre minim, cu o modalitate de executare neprivativa de libertate.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-04-2021
Vizitator
Va multumesc mult pentru răspunsuri.. tin sa mentionez ca nu am cazier nu am avut probleme cu legea niciodată sunt angajat ca șofer transport marfa sunt un om serios am.avut o secundă de negandire nici nu stiu cum am ajuns însituația asta.
Cert este că partea vătămata nu imi fa voie sa ii achit prejudiciul nu vrea sa primească banii.
Sa inteleg ca sigura varianta neprivativa de libertate ar fi o pedeapsă cu suspendare in cazul acesta ?multumesc anticipat si va multumesc din suflet pentru ca de cand mia spus poliția ca dosarul va merge in instanta numai am somn noaptea si nu as vrea sa ajung dupa gratii pentru o greșeală pe care poate ar fi făcut-o mulți din români..
Răspunde
 26-04-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Fiind la prima abatere, instanta va pronunta o pedeapsa indreptata spre minimul special prevazut de lege, iar ca modalitate de executare puteti primi suspendarea sau amanarea aplicarii pedepsei.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-04-2021
Vizitator
Buna ziua va multumesc pentru răspunsuri si va mai deranjez cu o intrebare am cazut de acord cu partea vătămata sa ii achit prejudiciul.iam făcut transfer bancar si urmeaza sa depun foaia cu transferul la dosar..
Poliția mia zis ca e posibil ca procurorul sa incheie dosarul asa este ?
Răspunde
 27-04-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Oprea Nicolae Marian a scris pe 27-04-2021:
Buna ziua va multumesc pentru răspunsuri si va mai deranjez cu o intrebare am cazut de acord cu partea vătămata sa ii achit prejudiciul.iam făcut transfer bancar si urmeaza sa depun foaia cu transferul la dosar..
Poliția mia zis ca e posibil ca procurorul sa incheie dosarul asa este ?

Este putin probabil sa primiti o solutie de netrimitere in judecata, insa nu va putem furniza un raspuns concret, fara a cunoaste datele dosarului.

Luati legatura cu avocatul dvs si solicitati-i lamuriri referitoare la acest aspect.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.