Buna ziua, Recent am fost victima unui furt, mi-au fost sustrase din locuinta 2 portofele cu acte si carduri bancare precum si o suma de ~400 RON si un telefon IPhoneX in valoare de 1700RON. Precizez ca fapta a fost comisa in data de 21.05.2021, vineri, in timpul noptii, interval orar 03:00am - 09:00am, prin violare de domiciliu, in timp ce in locuinta dormeam 3 persoane. Telefonul mi-a fost sustras de langa patul in care dormeam (se afla la o distanta de ~50cm), iar portofelele de pe biroul din alta camera. Am depus plangere la politie, iar raspunsul primit nu a fost tocmai favorabil intrucat acesta sugera ca sunt putine sanse sa-mi recuperez bunurile, prin urmare am inceput singur sa fac ancheta si sa adun detalii. Folosindu-ma de cunostintele in domeniul IT precum si de ultimele extrase de cont de la banca unde aveam cardul, am reusit sa stabilesc traseul hotilor cu locatiile exacte unde au fost si au efectuat plati, ora si secunda exacta la care acestia au intrat si au iesit din magazin. Am telefonat la magazinele in cauza si i-am rugat sa pastreze informatiile video intrucat voi merge la politie pentru a le prezenta detaliile gasite. Ziua urmatoare, luni 24.05 am prezentat politiei toate detaliile aflate si le-am oferit numele si poza unui suspect (informatiile despre suspect le-am aflat printr-o analiza a locatiei, a pozelor de pe retele de socializare care au fost facute in vecinatatea ultimei locatii gps a telefonului meu inainte sa-i fie scoasa cartela SIM). In ziua de marti 25.05, politia m-a anuntat ca au gasit un telefon IPhone X, in urma unei perchezitii si m-au chemat pentru identificare, era telefonul meu. Intrebarea mea este, care este pedeapsa ce i se poate aplica infractorului ?, intrucat conform noului cod penal, mediera este imposibila in cazul furtului calificat iar eu si familia mea stam cu frica deoarece in zona in care stau momentan, intr-un alt bloc, au fost cazuri de furt soldate si cu dublu omor ale victimelor in locuinta lor. Va multumesc |
|