Forum avocaţi > Drept penal

Înșelăciune

04-06-2021
Vizitator
Buna ziua!
Nu știu cum sa procedez in aceasta situație:
Unchiul meu se judeca cu niște persoane care l-au înșelat și avea un avocat care se ocupa de acest dosar, dar a venit o persoana (ii voi zice Mihai) care i-a spus unchiului meu ca avocatul pe care îl are nu e bun (Mihai este fost procuror) și ca ar trebui sa caute un alt avocat. Unchiul meu îl crede și Mihai ii recomanda unchiului meu un avocat, pt acest fapt i-a pretins unchiului meu suma de 2000 de lei.
A schimbat avocatul, acum se pare ca avem probleme in a comunica cu acesta. Unchiul meu nu știe carte, deci nu are nici capacitatea de a înțelege anumiți termeni, anumite discuții pe care le are avocatul cu el, de aceea mama mea s-a implicat și se implica pt a-l ajuta. Aceasta l-a sunat de câteva ori pe acest avocat și el nu a răspuns, ca după sa o sune și sa ii vorbească urat folosind și expresia “îmi tot freci ridichea”. Când ne-am întâlnit, am încercat sa port o discuție cu acest avocat, el zicându-mi ca la acest dosar lucrează 3 oameni (unchiul meu plătind doar doi, al treilea este acel “procuror” căruia nimeni nu i-a cerut ajutorul in aceasta situație).
Atât “procurorul” cât și avocatul i-au zis unchiului meu sa nu o mai implice pe mama și sa ii faca cat mai repede o procura procurorului ca acesta sa poată sa “alerge” pt unchiul meu. Il tot presează sa semneze aceasta procura și as dori sa știu daca putem sa acționăm legal împotriva celor doi. Si dacă se poate face și ceva in privința celor 2000 de lei pe care i-a pretins procurorul.
Menționez ca unchiul meu se judeca tocmai pt ca s-a făcut o procura de pe urma căreia s-a profitat de el.
Răspunde
 06-06-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand un procuror nu recomanda avocati si nici nu se implica in dosarele altor procurori.

Verificati daca acea persoana este intr-adevar procuror si de asemenea, daca avocatul recomandat are calitatea de avocat.

Ulterior, daca se dovedeste ca unchiul dvs este victima unor infractiuni, va trebui sa formuleze o plangere penala impotriva celor doi, pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune, exercitarea fara drept a unei profesii, iar daca acea persoana este procuror, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influienta.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.