Forum avocaţi > Drept penal

Prins cu o tigare de canabis

08-07-2021
Vizitator
Buna ziua.in anul 2020 am fost prins consumand pe strada singur o tigare cu aproximativ 0.4 g de cannabis , la politie am declarat de unde am luat tigarea ( sunt sofer uber , am luat o de la un client care l am luat de la un club din centru , am luat o gata facuta nu a trebuit sa o fac eu si m a costat 25 d lei , asta am declaratia si la politie) astazi mi a venit acasa o citatie sa ma prezint la diicot in data de 02.08.2021 in calitate de suspect.problema este ca eu am un dosar penal cu rezolutia amanarea aplicarii pedepsei ( pt furt de la mega image , nu sunt mandru a fost cea mai mare greseala din viata mea ) intrebare mea din suflet pt dvs este , risc sa fiu condamnat pt acea tigare ? Pt ca daca o sa fiu condamnat o sa vi se revoce aceea amanare a pedepsei ...nu mai stiu ce sa intreb :( sunt disperat..multumesc mult
Răspunde
 08-07-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Conform legii 143/2000, canabisul este drog de risc (nu de mare risc).

Insa, dacă se cumpără sau dețin droguri de risc pentru consum propriu, sancțiunea actuală este de 3 luni-2 ani închisoare sau amendă.

Persoana care a comis una dintre infracţiunile prevăzute in legea 143, iar în timpul urmăririi penale denunţă şi facilitează identificarea şi tragerea la răspundere penală a altor persoane care au săvârşit infracţiuni legate de droguri beneficiază de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege.

Problema dvs. sta intr-adevar in acea infractiune anterioara pentru care ati primit amanarea aplicarii pedepsei.

Insa, spuneti-ne, va rog, cand ati savarsit prima fapta si cand a ramas definitiva hotararea de amanare? Si cand ati savarsit a doua fapta? Este f important.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-07-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Situatia dvs este destul de delicata, avand in vedere faptul ca nu sunteti la prima abatere si sunteti in perioada termenului de supraveghere, astfel ca este putin probabil sa primiti o solutie de renuntare la urmarirea penala.

Sfatul meu este sa va prezentati in fata organelor de cercetare ori de cate ori sunteti chemat si sa va asigurati o aparare eficienta.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-07-2021
Vizitator
Hotararea definitiva cu amanarea aplicarii pedepsei am primit o in data de 08.06.2021 ,iar pe mine cu tigarea m au prins anul trecuta in luna a 4 a...in cazul acesta ramane la latitudinea procurorului daca trimite dosarul in judecata ? Multumesc din suflet pt raspunsuri
Răspunde
 08-07-2021
Vizitator
Am citit mai atent mesajul dvs:prima fapta , cea cu amanarea aplicarii pedepsei s a intamplat in 2019 , s a judecat si a ramas definitiva la data de 07.06.2021.
Pe mine cu tigarea m au prins anul 2020..credeti ca o sa fiu trimis in judecata de procuror ? Ca am inteles ca ramane la latitudinea domnului procuror daca trimite dosarul in instanta sau dispune neinceperea urmaririi penale ? Multumesc din suflet !
Răspunde
 09-07-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
In cazul dvs. , ptr cele 2 infractiuni (2019 si 2020) se aplica regulile concursului de infractiuni.
Există concurs real de infracţiuni când două sau mai multe infracţiuni au fost săvârşite de aceeaşi persoană, prin acţiuni sau inacţiuni distincte, înainte de a fi condamnată definitiv pentru vreuna din ele.
Dvs. ati fost condamnat definitiv ptr.prima infractiune in iunie 2021, DUPA ce ati savarsit a doua infractiune (cumpararea si consumul)

Dacă infractorul condamnat definitiv este judecat ulterior pentru o infracţiune concurentă, se aplică urmatoarele dispozitii:

În caz de concurs de infracţiuni, se stabileşte pedeapsa pentru fiecare infracţiune în parte şi se aplică pedeapsa, după cum urmează:.....
b) când s-au stabilit numai pedepse cu închisoare, se aplică pedeapsa cea mai grea, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite;
c) când s-au stabilit numai pedepse cu amendă, se aplică pedeapsa cea mai grea, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite;
d) când s-au stabilit o pedeapsă cu închisoare şi o pedeapsă cu amendă, se aplică pedeapsa închisorii, la care se adaugă în întregime pedeapsa amenzii;
e) când s-au stabilit mai multe pedepse cu închisoare şi mai multe pedepse cu amendă se aplică pedeapsa închisorii conform lit. b), la care se adaugă în întregime pedeapsa amenzii conform lit. c).

Dacă pe parcursul termenului de supraveghere se descoperă că persoana supravegheată mai săvârşise o infracţiune până la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus amânarea, pentru care i s-a aplicat pedeapsa INCHISORII chiar după expirarea acestui termen, amânarea se anulează, aplicându-se, după caz, dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni, recidivă sau pluralitate intermediară.

Dupa cum v-am mai spus, ptr. infractiunea 2 sancțiunea este de 3 luni - 2 ani închisoare sau amendă.
Deci, pentru ca amanarea aplicarii pedepsei sa nu fie anulata, dvs. trebuie sa obtineti cel mult amenda penala, daca ajungeti in instanta.

În caz de concurs de infracţiuni, instanţa poate dispune amânarea aplicării pedepsei rezultante dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în art. 83 (adica pedeapsa stabilită, inclusiv în cazul concursului de infracţiuni, este amenda sau închisoarea de cel mult 2 ani;)

Dacă se dispune amânarea aplicării pedepsei, termenul de supraveghere se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a pronunţat anterior amânarea aplicării pedepsei.

Bineinteles, exista si posibilitatea renuntarii la urmarirea penala. Conditiile ar fi indeplinite. Insa cum va proceda procurorul de caz nu am de unde sa stiu si nici nu aveti ce face ptr.a-l influenta in vreun fel.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-07-2021
Vizitator
Doamna va multumesc din suflet pt timpul acordat si raspunsurile date.
O sa sper ca domnul procuror sa nu inainteze dosarul in instanta
Răspunde
 04-08-2021
Vizitator
Buna ziua.
Am fost la diicot , am semnat 2 foii la suspect nu m a intrebat nimic doar mi a citit declaratia pe scurt " ati fost surprins la portbagajul masini pe strada x cu o tigare de cannabis am zis da..si asta a fost tot , a spsu ca o sa primesc o citatie de la tribunal si sa nu mi fac griji ca o sa primesc cel mai probabil renuntarea urmariri penale...deci ma pot linisti un pic ca totul o sa fie bine sau pot avea surprize cand voi fii citat la tribunal?
Multumesc mult
Răspunde
 04-08-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Probabil ca va puteti linisti.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-08-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ionut a scris pe 04-08-2021:
Buna ziua.
Am fost la diicot , am semnat 2 foii la suspect nu m a intrebat nimic doar mi a citit declaratia pe scurt " ati fost surprins la portbagajul masini pe strada x cu o tigare de cannabis am zis da..si asta a fost tot , a spsu ca o sa primesc o citatie de la tribunal si sa nu mi fac griji ca o sa primesc cel mai probabil renuntarea urmariri penale...deci ma pot linisti un pic ca totul o sa fie bine sau pot avea surprize cand voi fii citat la tribunal?
Multumesc mult

Din moment ce vi s-a precizat ca urmeaza sa se dispuna renuntarea la urmarirea penala, dosarul va fi trimis in instanta, pentru ca judecatorul sa confirme solutia Parchetului.

Daca se va continua urmarirea penala, veti fi citat la DIICOT pentru a vi se aduce la cunostinta calitatea de inculpat, iar ulterior veti fi trimis in judecata.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.