|
| 21-09-2021 |
 | Mike17 Vizitator |
| | Bună ziua! Am și eu o întrebare, va rog, dacă ma puteți ajuta. Recent am fost la un festival de muzica la Constanța, eu împreună cu un băiat am fost controlați afara de către agenții bcco Constanța, nu s a găsit nimic asupra mea însă a fost găsit în jurul meu un comprimat iar în procesul verbal au specificat ca am fost văzut aruncându l. Dar ma repet, nu a fost gasit absolut nimic asupra mea. La mențiuni am specificat ca nu îmi aparține, nu am avut nimic asupra mea și nu cunosc proveniență acelui comprimat( același lucru a declarat și celalalt) . În condițiile în care eu am fost liberat condiționat anul trecut iar în prezent mai am 2 luni pana la expirarea pedepsei, exista vreo șansă să îmi fie revocata liberarea condiționată pentru acel comprimat găsit în jurul meu? Același lucru s a întâmplat și cu celalalt baiat, doar ca în jurul lui au fost găsite 15 comprimante. Agenții au întocmit procesul verbal și au reținut probele pt a le trimite la laborator. Sunt conștient ca voi fi chemat la declarații peste ceva timp dar sunt îngrozit ca ar exista posibilitatea sa îmi fie revocata liberarea condiționată. Va mulțumesc! | |
|
|
|
| 21-09-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Revocarea liberarii conditionate - dupa cum probabil stiti deja - are loc dacă după acordarea liberării cel condamnat a săvârşit o nouă infracţiune, care a fost descoperită în termenul de supraveghere şi pentru care s-a pronunţat o condamnare la pedeapsa INCHISORII, chiar după expirarea acestui termen, caz in care se dispune executarea restului de pedeapsă. Pedeapsa pentru noua infracţiune se stabileşte şi se execută, după caz, potrivit dispoziţiilor de la recidivă sau pluralitate intermediară. Deci, daca primiti alta pedeapsa decat inchisoarea, nu se revoca liberarea. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
| 22-09-2021 |
 | Mike17 Vizitator |
| Av.STARJIL M. a scris pe 21-09-2021: Revocarea liberarii conditionate - dupa cum probabil stiti deja - are loc dacă după acordarea liberării cel condamnat a săvârşit o nouă infracţiune, care a fost descoperită în termenul de supraveghere şi pentru care s-a pronunţat o condamnare la pedeapsa INCHISORII, chiar după expirarea acestui termen, caz in care se dispune executarea restului de pedeapsă. Pedeapsa pentru noua infracţiune se stabileşte şi se execută, după caz, potrivit dispoziţiilor de la recidivă sau pluralitate intermediară. Deci, daca primiti alta pedeapsa decat inchisoarea, nu se revoca liberarea. Mulțumesc pentru răspuns, va rog, dacă va puteți da cu părerea.. condamnarea mea anterioara a fost pt trafic de droguri, credeți ca este posibil sa primesc acum o condamnare cu executare pentru o pastila care nici măcar nu a fost găsită asupra mea dar exista suspiciunea ca am aruncat o? Credeți ca ar fi cazul sa consult un avocat? | |
|
|
|
| 22-09-2021 |
|
| Da, va recomand sa va luati un avocat. Si, nu uitati, daca intr-adevar doriti ajutor, doctorului si avocatului trebuie sa le spuneti adevarul. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
| 22-09-2021 |
 | Mike17 Vizitator |
| Av.STARJIL M. a scris pe 22-09-2021: Da, va recomand sa va luati un avocat. Si, nu uitati, daca intr-adevar doriti ajutor, doctorului si avocatului trebuie sa le spuneti adevarul. Va spun cu toată sinceritatea, nu am facut absolut nimic de aceasta data. Intenționăm sa o iau pentru mine dar am aruncat o, agenții spun ca m-au văzut dar nu a fost asa.. A fost găsită mai tarziu. Exista posibilitatea sa scap cu o amenda penala pentru acel comprimat găsit? | |
|
|
|
| 22-09-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Mike17 a scris pe 22-09-2021: Av.STARJIL M. a scris pe 22-09-2021: Da, va recomand sa va luati un avocat. Si, nu uitati, daca intr-adevar doriti ajutor, doctorului si avocatului trebuie sa le spuneti adevarul. Va spun cu toată sinceritatea, nu am facut absolut nimic de aceasta data. Intenționăm sa o iau pentru mine dar am aruncat o, agenții spun ca m-au văzut dar nu a fost asa.. A fost găsită mai tarziu. Exista posibilitatea sa scap cu o amenda penala pentru acel comprimat găsit? In functie de apararea pe care urmeaza sa v-o construiti, exista aceasta posibilitate. In cazul savarsirii infractiunii de detinere de droguri pentru consum propriu, legea prevede pedeapsa inchisorii intre 3 luni si 2 ani sau amenda. Conform dispozitiilor art 4 din Legea 143/2000 rebublicata, pedepsele sunt urmatoarele: "(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. (2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani." | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
| 22-09-2021 |
 | Mike17 Vizitator |
| Av. Bratulescu Adela a scris pe 22-09-2021: Mike17 a scris pe 22-09-2021: Av.STARJIL M. a scris pe 22-09-2021: Da, va recomand sa va luati un avocat. Si, nu uitati, daca intr-adevar doriti ajutor, doctorului si avocatului trebuie sa le spuneti adevarul. Va spun cu toată sinceritatea, nu am facut absolut nimic de aceasta data. Intenționăm sa o iau pentru mine dar am aruncat o, agenții spun ca m-au văzut dar nu a fost asa.. A fost găsită mai tarziu. Exista posibilitatea sa scap cu o amenda penala pentru acel comprimat găsit? In functie de apararea pe care urmeaza sa v-o construiti, exista aceasta posibilitate. In cazul savarsirii infractiunii de detinere de droguri pentru consum propriu, legea prevede pedeapsa inchisorii intre 3 luni si 2 ani sau amenda. Conform dispozitiilor art 4 din Legea 143/2000 rebublicata, pedepsele sunt urmatoarele: "(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. (2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani." (2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani." Va mulțumesc pentru răspuns! Având în vedere ca acel comprimat este de mare risc nu pot scăpa cu amenda penala? Este vorba de un singur comprimat... Ma trimite la închisoare pentru un singur comprimat? | |
|
|
|
| 22-09-2021 |
|
| Ati citit si dvs. ce v-a scris colega. Daca e vorba de drog de mare risc si veti fi inculpat, singura pedeapsa aplicabila conform legii este inchisoarea. V-am spus, cautati-va avocat din timp sa vada ce poate face ptr dvs. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
| 24-09-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Mike17 a scris pe 22-09-2021: Av. Bratulescu Adela a scris pe 22-09-2021: Mike17 a scris pe 22-09-2021: Av.STARJIL M. a scris pe 22-09-2021: Da, va recomand sa va luati un avocat. Si, nu uitati, daca intr-adevar doriti ajutor, doctorului si avocatului trebuie sa le spuneti adevarul. Va spun cu toată sinceritatea, nu am facut absolut nimic de aceasta data. Intenționăm sa o iau pentru mine dar am aruncat o, agenții spun ca m-au văzut dar nu a fost asa.. A fost găsită mai tarziu. Exista posibilitatea sa scap cu o amenda penala pentru acel comprimat găsit? In functie de apararea pe care urmeaza sa v-o construiti, exista aceasta posibilitate. In cazul savarsirii infractiunii de detinere de droguri pentru consum propriu, legea prevede pedeapsa inchisorii intre 3 luni si 2 ani sau amenda. Conform dispozitiilor art 4 din Legea 143/2000 rebublicata, pedepsele sunt urmatoarele: "(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. (2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani." (2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani." Va mulțumesc pentru răspuns! Având în vedere ca acel comprimat este de mare risc nu pot scăpa cu amenda penala? Este vorba de un singur comprimat... Ma trimite la închisoare pentru un singur comprimat? Situatia dvs este destul de delicata, avand in vedere faptul ca nu sunteti la primul contact cu legea penala, astfel ca ar fi indicat sa va asigurati o aparare de specialitate. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
| Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |